У басейні Спортивно-культурного центру «Плоскирів» відділенням Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області проведено освітній проєкт #OlympicLab за напрямом «Розвиток/добробут-пізнай себе».

До реалізації цього цікавого спортивно-пізнавального заходу у формі майстер-класу долучилися перший заступник голови регіонального відділення НОК Віктор Флентін і тренер з плавання та синхронного плавання ОДЮСШ Донецької області Марія Панова з трьома вихованками- внутрішньо переміщеними особами. Учасниками дійства стали 20 дітей віком 6-9 років, яких запросили з числа бажаючих через засоби масової інформації та соцмережі.

Cпочатку організатори розповіли про водні види спорту, котрі культивуються в області, та їх розвиток в різних  регіонах України, окремо виділили успішні виступи вітчизняних синхроністок на чемпіонатах світу в Будапешті (червень) та особливо Європи в Римі (серпень) з водних видів спорту, де вони тріумфували ,здобувши 8 золотих нагород континентальної першості. Там же, в Італії, чергову медаль найвищої проби здобув в плаванні на дистанції 1500м вільним стилем олімпієць Михайло Романчук, який проводить тренування в басейні СКЦ«Плоскирів»в періоди перебування в Хмельницькому, куди він перебрався на проживання з Рівного після одруження на титулованій місцевій легкоатлетці Марині Бех-Романчук. Надалі,  спілкуючись з Марією Пановою, учасники майстер-класу мали можливість більше дізнатися про синхронне плавання та його особливості, взяти участь в розминці з тренером та виконати прості синхронні елементи у воді.

Також в занятті приймали учать вихованки спортивної школи з Донеччини Діана Берневек , Віра Павленко та Єлизавета Цюх, які продемонстрували  у своїх показових виступах під музику красу цього витонченого та елегантного олімпійського виду спорту та допомагали дітям, прибулим на майстер-клас, опанувати прості елементи синхронного плавання. Більшість успішно випробували себе, проявляючи сміливість, завзяття, самовдосконалення. Їх палко підтримували батьки, інші члени родин. Вони виявили бажання освоювати артестичнечне плавання і записалися для подальшого тренування в нову групу плавців при СКЦ «Плоскирів».

Учасники заходу отримали сертифікати та сувенірну продукцію з логотипом #OlympicLab. Окремо були відзначені подарунками Марія Панова та її вихованки.

Від admin