IMG_0114

На відкритому обласному турнірі з жиму лежачи серед ветеранів пам’яті Небесної сотні під гаслом «Герої не вмирають»  28 лютого у селі Новоставці Теофіпольського району змагалися представники 10 населених пунктів.

Біля 40 сивочолих, але бадьорих чоловіків, більшість з яких веде здоровий спосіб життя і регулярно підтримує спортивну форму, в тому числі тренуючи молодих важкоатлетів, демонстрували своє вміння і силу на сцені Будинку культури.

Під час урочистого відкриття учасників дійства привітали голова районної ради Віктор Лебединський, Герой України Василь Петринюк, сільський голова Анатолій Вальчук, перший заступник голови Хмельницького обласного відділення НОК України Віктор Флентін, які відмітили попередні вагомі здобутки місцевих спортсменів, адже в Новоставцях зросли 1 заслужений та 7 майстрів спорту з важкої атлетики, пауерліфтингу, гирьового спорту, серед яких   нинішній та колишній голови сільради.

Сьогодні в районі відроджуються славні спортивні традиції, створюються належні умови для занять важкою атлетикою, працюють фахівці, здатні готувати шкільну молодь всеукраїнського рівня, трьох перспективних атлетів Теофіпольщини для підвищення майстерності направили до Харківського училища олімпійського резерву. Вагому підтримку вони отримують від колишніх і теперішніх керівників місцевих сільськогосподарських підприємств, зокрема Теофіпольської філії ПРаТ «Зернопродукт МХП», фермерського господарства «Кунчанський». Суттєвою наразі є їх матеріальна допомога українським військовикам в зоні АТО на Донбасі.

Почесну грамоту від Хмельницького обласного відділення НОК України отримав великий ентузіаст і організатор важкоатлетичних змагань в районі, тренер-викладач Теофіпольської міжгосподарської ДЮСШ «Колос» Сергій Вальчук.

Після невеликого концерту ветерани послідовно демонстрували глядачам технічно досконалі рухи і жагу до перемоги під час виконання жиму лежачи.

Абсолютними переможцями судді визначили:

У віковій групі 40-55 років:

  1. Бордюг Микола (смт. Понінка);
  2. Мокрий Володимир (смт. Нова Ушиця);
  3. Остапов Микола (с.Летава).

У віковій групі +56 років:

  1. Мельник Василь (смт. Понінка);
  2. Гавриленко Василь (м. Городок);
  3. Рудяк Леонід (м. Кам’янець-Подільський).

Кращими командами стали:

  1. Теофіпольський район;
  2. Новоушицький район;
  3. Полонський район.

Переможці в абсолютному заліку відмічені грошовими призами, а  всі учасники змагань -пам’ятними медалями, вимпелами, дипломами. Спеціальний приз отримав найстарший за віком 69 – річний майстер спорту з важкої атлетики Володимир Медведь з Шепетівки. Декілька спортсменів готуються до відповідальних міжнародних стартів чемпіонатів світу серед ветеранів та Європейських ігор майстрів. Завдяки спорту своєю наполегливістю вони знайшли собі належне місце в житті і є прикладом для наслідування молоді.

З метою популяризації розвитку спорту серед широких верств населення у сільській місцевості відділенням НОК України було розгорнуто в Будинку культури  с.Новоставці фотовиставку «Важкоатлети Хмельниччини у ветеранському русі». Відзняті відеоматеріали з турніру та коментарі його учасників висвітлені на телеканалі «Ексклюзив» (Хмельницький).

Від admin