Регіональний олімпійський осередок організував захід для учнів Хмельницького навчально-виховного комплексу №4.

13 вересня в гості до п’ятикласників цього навчального закладу завітали члени відділення Національного олімпійського комітету в Хмельницькій області Віктор Флентін та Сергій Заяц. 

Досвідчені фахівці спорту в актовій залі провели для школярів цікавий пізнавальний захід, під час якого розповіли про олімпійський рух, акцентувавши увагу на вітчизняних атлетах, виступах подільських олімпійців на престижних міжнародних форумах.

В ході бесіди згадали про естафету Олімпійського вогню 1980 року, котра пройшла шляхами Хмельниччини і стала наймасовішою подією в області кінця  ХХ століття, продемонструвавши на екрані деякі моменти тієї значимої події, розповіли про єдину в Україні школярку Анастасію Гаєву з Хмельницького НВК №2, котра була факелоносцем естафети в Києві напередодні Олімпіади-2004, надали  поради щодо ведення здорового способу життя.

Діти  отримали відповіді на свої запитання щодо розвитку олімпійських видів і спортивної інфраструктури в місті.

Вони побажали усім школярам міцного здоров’я, більше позитиву, веселих посмішок та значних успіхів. П‘ятикласники мали змогу ознайомитись з деякими олімпійськими символами, долучитись до імпровізованої естафети олімпійського вогню з запаленим смолоскипом.

Найактивніші учасники Олімпійського уроку отримали подарунки. А щоб згадка про цю зустріч залишилась на довше, усі присутні зробили спільне фото.

Від admin