2-9 лютого у Львові 252 спортсменів з 15 областей змагались за нагороди зимового чемпіонату України серед дорослих з кульової стрільби.

Хмельничани виступали у двох вправах: у стрільбі з пневматичної гвинтівки з відкритим прицілом по рухомій мішені: ГП-12 – 60 залікових пострілів, з яких 30 повільний біг мішені – 5 сек. на постріл та 30 швидкий – 2,5 сек. на постріл і ГП-11а – 40 пострілів: 20 повільний та 20 швидкий у змішаному порядку.
Наші спортсмени у складі представників обласної школи вищої спортивної майстерності- заслужених майстрів спорту України Ігоря Кізими , Андрія Гільченка та майстра спорту України міжнародного класу Дениса Баблюка здобула впевнену перемогу у вправі ГП-12 в командному заліку.

Загальний успіх забезпечили індивідуальні виступи:Баблюк став чемпіоном в особистому заліку, Кізима – срібним призером.
А у вправі ГП-11а відбулися лише особисті змагання: переміг Кізима (390 очок), у Баблюка друге місце (383очок), вінничанин Даніїл Даниленко третій (377очок).

Серед жінок бронзовими призерками у вправі ГП-12 у командному заліку стали майстри спорту України міжнародного класу Анастасія Савельєва , Крістіна Гілевич і Маргарита Тарканій , срібло в особистому заліку –у Савельєвої.

У вправі ГП-11а Тарканій завоювала бронзову медаль.
Варто відмітити, що наприкінці минулого року після успішного виступу Ігоря Кізими і Дениса Баблюка на чемпіонаті світу у Франції (2 золоті, 2 срібні та бронзова медаль), на кошти з бюджету міста Хмельницького для них були придбані нові гвинтівки та стрілецьке екіпірування, що дало можливість значно покращити результати стрільби та надію на високі здобутки і на майбутніх міжнародних змаганнях.

Від admin