До Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру в Хмельницькому колегіумі імені Володимира Козубняка за участі 50 учнів з чотирьох шкіл міста відбувся Всеукраїнський спортивно-інтерактивний захід серед дітей та молоді #OlympicLab: «Розвиток/добробут – пізнай себе».

Розпочав захід заступник голови відділення НОК України в Хмельницькій області Віктор Флентін, який розповів присутнім про #WhiteCard (Білу картку), яка символізує мир, «чесну гру» та стверджує дружбу, повагу, досконалість, солідарність. Він також звернув увагу на основні еволюційні зміни , що відбулися в олімпійському русі за 127 років від І Олімпійських ігор сучасності, котрі стартували 6 квітня 1996 року в Афінах.

Найбільше школярів зацікавили факти відсутності жінок-спортсменок та золотих чемпіонських медалей на I Іграх , а також повна гендерна рівність на Юнацьких олімпійських іграх і подальша тенденція запровадження спільних виступів у змішаних командах чоловіків та жінок в багатьох видах спорту на Олімпіадах ХХІ століття.

Член відділення НОК України, методист предмету фізична культура  обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Віталій Шкарпета озвучив прізвища спортсменів-кандидатів від Хмельниччини на Ігри ХХХІІІ Олімпіади в Парижі, акцентувавши увагу на волейболістах національних збірних, які восени поточного року у відбіркових групах виборюватимуть ліцензії в чоловічих (Бразилія) та жіночих (Китай) турнірах.

Після ознайомлення учнів з основними постулатами успіху: спробуй, шукай підтримки, перевершуй очікуване, твори історію, шукай мотивацію, не зупиняйся, –  їм було запропоновано взяти участь у волейбольному турнірі (мікст) серед шкільних команд.

У ході проведених поєдинків, коли збірні зіграли по три матчі, було визначено команди-призерки:

1.Навчально-виховний комплекс №4;

2.Cередня загальноосвітня школа №6;

3. Колегіум імені Володимира Козубняка.

Переможці відзначені кубком, медалями та грамотами від відділення НОК України.

Спеціалізована загальноосвітня школа №19 імені академіка Михайла Павловського заохочена спеціальним призом-календарем відділення НОК України на 2023рік  з  фотографіями найкращих спортсменів та команд Хмельниччини . Індивідуальні призи отримали найвправніші гравці – Олена Фаренюк (Колегіум) та Вікторія Сокальська (НВК№4).

Від admin