barbaluk

Днями в офісі Хмельницького обласного відділення НОК України відбулося урочисте вшанування з нагоди 80-річного ювілею подвижника спортивного руху краю Віктора Барбалюка.

Кипуча енергія Віктора Денисовича і нині не дозволяє йому спочивати на лаврах попередніх звершень. Усе й усюди встигнути – ось його девіз.

З Хмельницьким доля пов’язала його, випускника Львівського державного інституту фізкультури, з 1958 року. З того часу він працював тренером з вільної боротьби, директором ДЮСШ №2, ДЮСШ №1, ДЮСШ №3, заступником голови міськвиконкому.

З його ініціативи була створена хороша спортивна база у місті для занять десятками видів спорту, особливою гордістю стали спеціалізовані зали з вільної боротьби, спортивної гімнастики, басейн, відкриття ДЮСШ №4 інші об’єкти спортивного призначення. А ще він прискіпливо підбирав і виховував тренерські кадри, що дало змогу зростанню в керованих ним спортивних закладах спортсменів світового рівня, в тому числі Олімпійських призерів Ірині Мерлені (вільна боротьба), Андрій Стаднік (вільна боротьба),  Лариси Заспи (гандбол). Його діяльність в якості тренера, спортивного і громадського функціонера, котрий часто виконував і функції прораба, відмічені на державному і місцевому рівні. Він – відмінник народної освіти, ветеран праці, кавалер ордена «Дружби народів», медалі А.Макаренка, нагороджений почесними грамотами Міністерства освіти, НОК України, Хмельницької ОДА і Хмельницької міської ради, Почесною відзнакою Хмельницького міського голови, визнаний в місті «Людиною року-2012» у номінації «Громадський діяч». А ще він понад 30 років очолював обласну федерацію вільної боротьби, став суддею Всесоюзної та національної категорії, був факелоносцем естафети до Олімпіади – 1980.

Нині очолює обласне відділення МАФіС, став ініціатором створення і відкриття «Музею спортивної слави міста Хмельницького» та «Дошки пошани кращих спортсменів та працівників фізичної культури і спорту міста,області».

Тож у святковий для ювіляра його привітали друзі, колеги по роботі, вихованці, будівельники, ветерани, які відмітили природній патріотизм, професійну мудрість, сумлінність і принциповість Віктора Денисовича. Вручили йому квіти, грамоти, подяки і подарунки, побажали реалізувати розпочаті нові плани на користь спортивної громади міста.

IMG_0189

1411898160

Від admin