Виконавчий комітет Національного олімпійського комітету України визначив склад офіційної делегації національної збірної команди України на ІІІ Європейські ігри-2023, що відбудуться з 21 червня по 2 липня 2023 року в Кракові-Малопольська.

Склад офіційної делегації затверджено 1 червня наказом Міністерства молоді та спорту України № 3190.

Україну на Євроіграх представить рекордна кількість спортсменів – 263 атлети, які змагатимуться у 27-и із 30-и можливих дисциплін. Це на 64 атлетів більше, ніж на попередніх II Європейських іграх в Мінську-2019. 

Змагання у 19 олімпійських дисциплінах будуть частиною кваліфікаційного відбору на Олімпійські ігри-2024 у Парижі.  

Українські спортсмени змагатимуться у таких видах як легка атлетика, артистичне плавання, веслування на байдарках і каное та веслувальний слалом, стрибки у воду, фехтування, бокс, кульова та стендова стрільба, скелелазіння, бадмінтон, тхеквондо, брейкінг, дзюдо, велоспорт (ВМХ-фристайл, маунтенбайк), триатлон, сучасне п’ятиборство, стрільба з лука, настілький теніс, баскетбол 3х3, таїландський бокс Муей-Тай, стрибки на лижах з трампліна, пляжний футбол, кікбоксинг, карате, текбол.

До склад у офіційної делегації національної збірної команди України для участі в ІІІ Європейських іграх 2023 року у Краків-Малопольська (Республіка Польща) від Хмельницької області  увійшли:                                

БЕХ-РОМАНЧУК Марина Олександрівна (легка атлетика) (ЗМСУ, довжина, потрійний, тренери: Крушинський В.В., Романчук М.М.)

ВИПАСНЯК Мирослава Григорівна (пляжний футбол) (МСУ,тренер Клименко Ю.В.)

КАРЦАН Аркадій Русланович (бокс) (МСУ,  в.к. до 92 кг, тренери: Чумаков А.А., Смагула Д.А.);

ПАВЛОВА Ганна Петрівна (веслування на байдарках і каное) (МСУ, К-4 500,  тренери: Заруденський С. О., Заруденська Т. В.)

ПОПОВА Ірина Олегівна (велосипедний спорт (маунтенбайк)  (МСУМК,  крос-кантрі, тренери: Саражинський А.В., Речицький Я.А.);

ТІТАРЕНКО Дмитро Олегович (велосипедний спорт (маунтенбайк) (МСУМК, крос-кантрі, тренери: Саражинський А.В., Тонкошкуров Ю.К.)

Від admin