Відділення НОК України в Хмельницькій області активно популяризує Олімпійський рух в Україні, зокрема проводить заходи в бібліотеках Подільського краю з нагоди відзначення Олімпійського дня.

Днями у читальній залі Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки перший заступник голови регіонального відділення НОК України Віктор Флентін спільно з завідувачкою відділу абонента Оленою Грицишиною провели захід «На Олімпійській хвилі» для відвідувачів пришкільного табору місцевого ліцею № 17.

Віктор Флентін розповів про спортивну славу Хмельниччини, зокрема про учасників Олімпійських, Паралімпійських та Юнацьких олімпійських ігор, також Європейських юнацьких олімпійських фестивалів.

Особлива увага присутніх була прикута до випускниці ліцею (в минулому ЗОШ№5) Олени Шабленко (Кудрявцевої) – дворазової рекордсменки України в стрибках у висоту, котра першою з україських легкоатлеток виконала норматив майстра спорту у вказаній дисципліні.

Під час заходу була презентована нова олімпійська, переглянуті документальні стрічки про знакові спортивні події Хмельниччинини, зокрема про естафету олімпійського вогню напередодні ХХІІ Ігор 1980 року.

Школярі ознайомилися з експонатами книжкової тематичної виставки  і талісманами Ігор, взяли участь в «Олімпійській вікторині», символічній естафеті олімпійського вогню та отримали відповіді на численні запитання.

Усі присутні отримали олімпійські подарунки та сертифікати учасника Олімпійського дня від НОК України.

Від admin