21 червня, напередодні Міжнародного Олімпійського дня, у Центральній міській публічній бібліотеці за ініціативи відділення НОК України в Хмельницькій області із залученням фахівців вказаного культурно-просвітницького закладу проведено тематичне заняття та майстер-клас.

Із юними відвідувачами бібліотеки занурились в історію та поговорили про сучасність Олімпійського руху у світі та Україні, зокрема про талісман як символ Олімпіади.

Бібліотекарка Юлія Винокурова відзначила: «Складно уявити Олімпійські ігри без талісмана. Адже ці атрибути у вигляді тварин або фантастичних істот покликані принести успіх спортсменам».

Перейшовши до практичної частини заняття, хлопці з дівчатами взялися власноруч створювати талісмани. Учасник майстерки Назар пояснює: «Валді, якого я сьогодні зліпив, символізує швидкість, витривалість і спритність спортсмена».

Наприкінці працівниця книгозбірні додала: «Любов до спорту об’єднує людей у всьому світі. Плакат, на якому дітки залишили долоньки на фоні олімпійських кілець, демонструє об’єднання, дружбу, підтримку 5 континентів».

Крім того, діти мали змогу ознайомитися з енциклопедіями з 8 видів спорту, переданими бібліотеці членами відділення під час акцій НОК Ураїни «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок».

Учасники майстер-класу  відзначені  сертифікатами та сувенірною продукцію з логотипом Олімпійського дня.

Від admin