У нашій країні йде війна і кожен свідомий житель України та світу намагається допомогти нашим воїнам та наблизити таку довгоочікувану Перемогу. Хмельниччина продовжує підтримувати наших захисників.

Хмельницька обласна рада, управління молоді, фізичної культури і спорту Хмельницької обласної військової адміністрації, Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва та громадська організація «Flash run» організували та провели благодійний патріотичний забіг «Братерство сталевих», аби зібрати кошти на потреби спецпризначенців, які виконують стратегічно важливі місії на усіх напрямках фронту та потужно нищать російських окупантів, відстоюючи територіальну цілісність та незалежність України.

Символічно, що у суботу, 16 вересня, у 570-й день повномасштабного вторгнення, на території дендрологічного парку «Поділля» зібралося саме 570 небайдужих хмельничан різного віку, щоб зробити благодійний внесок в розмірі від 100 гривень і подолати в комфортному для кожного темпі алеями дендропарку дистанцію довжиною 2,5 кілометри.

До забігу долучилися і працівники виконавчого апарату обласної ради,на чолі з її головою Віолетою Лабазюк, заступник начальника обласної військової адміністрації Володимир Юр‘єв, працівники та студенти комунальних закладів обласної ради, військові та волонтери.

Традиційно в такому заході взяли участь і члени відділення Національного олімпійського комітету в Хмельницькій області ,як в якості співорганізаторів ,зокрема в особах Наталії Томусяк, Олександра Якушева. А в перших рядах серед бігунів стартували і члени Клубу ветеранів легкої атлетики Хмельницької області разом зі своїм президентом-ветераном військової служби та спорту Віктором Флентіним, який пробіг трасу з запаленим олімпійським смолоскипом.

Всього у результаті проведеного заходу було зібрано 89354 гривні, за які для захисників-спецпризначенців буде придбано необхідні спеціальні засоби,адже сьогодні кожен на своєму місці робить свій внесок у наближення української Перемоги: донатить, волонтерить, допомагає Збройним силам України, нашим захисникам і захисницям.

Забіг спрямований на об’єднання громади області для благодійності та патріотизму. Цей захід продемонстрував єднання і спільне бажання відстояти свою незламну державу і вигнати окупанта з незалежної України. Учасники забігу вшанували хвилиною мовчання пам’ять воїнів, цивільних громадян та дітей, які загинули внаслідок російської агресії.

Після фінішу військові вручили кожному учаснику забігу пам’ятну медаль. Окрім отриманих позитивних емоцій від дружньої атмосфери  спортивно-оздоровчої складової заходу, всі присутні мали можливість ознайомитися зі зразками сучасної військової техніки спецпризначенців.

Спільними зусиллями наближаємо українську Перемогу!

Від admin