Першими в Хмельницькому цьоріч розпочали проведення «Олімпійського уроку» у середній загальноосвітній школі  I-III ступенів №22 імені Олега Ольжича. Захід для  учнів  закладу організувало Відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області.

Розпочалося спортивне дійство на пришкільному майданчику за участю 280 дітей 5 та 6 класів, керівників і вчителів фізвиховання  закладу, представника регіонального відділення НОК України.

В ході урочистого відкриття  «Олімпійського тиждня»  присутніх привітала директор школи Лариса Федорова, яка побажала змістовно і корисно провести відведений під пізнавальні і рухові активності спортивної та оздоровчої спрямованості час, закликавши всіх спільно виголосити олімпійський девіз: «Швидше, вище, сильніше — разом!» .

У своєму виступі перший заступник голови відділення НОК Віктор Флентін, зокрема,  повідомив про найвагоміші успіхи провідних спортсменів подільського краю в поточному році на міжнародних аренах: здобуття іменних олімпійських ліцензій на Ігри-2024 в Пекіні подружжям Романчуків (Михайла – у плаванні та Марини Бех – в легкій атлетиці), про численні нагороди стрілків на чемпіонаті світу, а також  порадив отримати гарні знання та гартувати тіло і волю,регулярно займаючись спортом. А належні умови для цього в місті Хмельницькому наразі створені для вдосконалення у понад 30 олімпійських видах. Для надання додаткової інформації щодо  влаштування в ДЮСШ, наявні спортзаклади обласного центру запропонував звернутись до нього особисто і запросив зацікавлених школярів відвідати офіс відділення НОК.

Надалі він дав старт символічній естафеті олімпійського вогню з палаючим смолоскипом, який мав змогу потримати кожен з присутніх. Після традиційної руханки і спільного фотографування на згадку, згодом до заходу долучились представники всіх класів школи і наразі, згідно графіку, щоденно відбуваються змагання з кульової стрільби, мініфутболу, волейболу, настільного тенісу,бадмінтону і веселі старти для наймолодших.

Крім того, Віктор Флентін провів для школярів 4-а класу «Олімпійський урок» – пізнавальний захід, під час якого розповів про олімпійський рух сучасності, акцентувавши увагу на  місцевих спортсменах.

В ході бесіди згадав про досягнення найтитулованіших випускників ЗОШ №22 –легкоатлетів Віту Паламар та Дмитра Островського, надав  поради щодо ведення здорового способу життя на власному прикладі, адже не зважаючи на пенсійний вік , перебуває у хорошому фізичному стані, який дозволяє  гідно виступати і сьогодні на всеукраїнських та міжнародних легкоатлетичних змаганнях серед ветеранів.

Найбільше зацікавила дітей біографія заслуженого майстра спорту Віти Паламар, котра ще школяркою встановила рекорд України в стрибках у висоту серед дівчат та юніорок – 1,91м, а в подальшому увійшла до  світової когорти найсильніших серед жінок у цій дисципліні.

На чемпіонаті світу з легкої атлетики в приміщенні (2008р, Валенсія) виграла бронзову медаль в змаганнях зі стрибків у висоту з результатом 2,01 м, що стало національним рекордом України. За свою професійну спортивну кар’єру досягла двох олімпійських фіналів (2000р, Сідней та 2008р, Пекін), перемогла на літній Універсіаді (2001р, Пекін), визнавалась кращою легкоатлеткою України 2005 року.

Захоплення у дітей викликало, те що в  їхній школі навчалась найшвидша людина Хмельниччини – Дмитро Островський, який володіє рекордами області в бігу на 60, 100, 200, 400метрів, cтав бронзовим призером чемпіонату Європи  з естафетного бігу серед дорослих ( 2010 р, Берген). Свої перші нагороди всеукраїнських та міжнародних змагань на спринтерських дистанціях та в стрибках у довжину серед юнаків і юніорів здобував, перебуваючи у статусі школяра ЗОШ№22.

Віктор Володимирович побажав усім школярам 4-а класу міцного здоров’я, веселих посмішок та значних успіхів. Діти мали змогу ознайомитись з деякими олімпійськими символами,отримати відповіді на запитання.

Найактивніші учасники «Олімпійського уроку»  отримали нагородну сувенірну продукцію НОК та позитивні емоції під час спілкування з досвідченим спортивним фахівцем . Призери змагань за програмою змагань «Олімпійського тижня » будуть також відзначені після підведення загальних підсумків.

Від admin