У Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького регіональним відділенням Національного олімпійського комітету України проведено спортивно-оздоровчі забіги під гаслом «Спорт-це міць та сила, для душі та тіла».

Цей традиційний захід започатковано у 2018 році з метою вшанування кадрового військового з Полтавщини, педагога, теоретика і практика фізичного виховання, одного із засновників МОК та сучасного Олімпійського руху Олексія Бутовського, залучення військовослужбовців до регулярних занять фізичною культурою і спортом, популяризації бігу та патріотичного виховання молоді.

Цьогоріч до його програми увійшли масові забіги курсантів академії на дистанції 1кілометр для жінок і 3 кілометри для чоловіків.

Найбільш підготовлені взяли участь у виставкових забігах, в яких були визначені переможці і відібрані кандидати для подальшої участі в обласних і всеукраїнських змаганнях.

Тож до числа призерів увійшли:

  • Серед жінок: 1.Марина Гордієнко-3хв25сек, 2.Вероніка Кондратюк-3хв30сек, 3.Христина Литвинчук-3хв42сек;
  • серед чоловіків: 1.Роман Кудінов-9хв37сек, 2.Максим Бахмацький-9хв51сек, 3.Максим Васюта-10хв26сек.

Призери змагань відзначені грамотами, медалями та призами, а переможці-ще й кубками, наданими відділенням НОК України в Хмельницькій області.  Нагородження провели майстри спорту України, призери легкоатлетичних змагань європейського рівня Андрій Мельніков (член відділення НОК в Хмельницькій області) та Леонід Рибак.

Прикордонники впевнені, що подібні заходи допомагають їм ефективніше виконувати обов’язки служби, досягати психологічного розвантаження та сприяють реабілітації після виконання оперативно-службових та оперативно-бойових завдань.

Від admin