8 вересня в одному з найкращих спортивних закладів Поділля- Хмельницькому обласному центрі фізичного виховання учнівської молоді в  рамках Олімпійського тижня урочисто відзначили День фізичної культури  та спорту.

На святкування прибули працівники та ветерани центру, очільники  обласної  та міської влади, представники депутатського корпусу, відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області, керівники обласного відділення Комітету з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти та науки.

 У своєму виступі директор закладу –заступник голови відділення НОК України Анатолій Федосєєв  окреслив основні здобутки колективу ОЦФВУМ в поточному році, в першу чергу відмітив досягнення його  вихованців  на міжнародних та всеукраїнських аренах. І якщо до медальних виступів Марини Бех- Романчук (срібло чемпіонату світу  та першість на ІІІ Європейських іграх в потрійному стрибку), то в 2023році порадували також борці вільного стилю, чоловіча команда відділення спортивної гімнастики, що увірвалась на лідируючі позиції в країні. Вперше представниця Хмельниччини зуміла зійти на п’єдестал чемпіонату світу з фристайлу (акробатика). Вдалося це здійснити випускниці ОЦФВУМ Ользі Полюк (учасниця 4-х Зимових Олімпійських ігор ).

Анатолій Іванович відзначив подяками кращих спортсменів та їх наставників, інших членів трудового колективу закладу.

В подальшому прибулі депутати та керівники освітянських і спортивних  організацій також висловили спортсменам та тренерам слова вдячності та побажали лише переможних фінішів, особливу повагу заслужили з них ті, хто зараз в лавах ЗСУ відстоюють територіальну цілісність держави. Сьогодні це боротьба за медаль, та водночас, це боротьба за найвищу нагороду – за свободу від окупанта і велике майбутнє України!

Тож почесні гості привітали усіх присутніх  з професійним святом, побажали подальшого розквіту і розвитку ХОЦВФУМ та вручили подяки,грамоти, пам’ятні відзнаки і подарунки всім, хто найбільше  відзначився при досягненні конкретних результатів, в тому числі технічний та медичний склад .

 Зокрема нагородження  провели  заступник голови відділення НОК України Сергій Ремез та народний депутат України Сергій Мандзій.

Свою майстерність в показових виступах продемонстрували гімнасти, тхеквондисти, боксери та кікбоксери. Присутні мали можливість ознайомитися з експонатами виставки олімпійської літератури нагородної та сувенірної продукції НОК України, олімпійськими талісманами.

Спортивною патріотичною композицією вихованців ОЦФВУМ і спільними фотографуваннями завершившився святковий захід.

Від admin