26 листопада в рамках Міжнародної акції «16 днів проти насильства» в Кам’янці-Подільському за підтримки офісу віце-прем’єр міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Кам’янець-Подільської міської ради, відділення Національного олімпійського комітету в Хмельницькій області, підприємців  міста відбувся легкоатлетичний забіг «Acting for survivors».

Такі забіги проведено в понад 40 містах України, США і Словаччини. Український забіг символізував «дорогу життя» під час евакуації мешканців Ірпеня під обстрілами армії РФ в ході її повномасштабного вторгнення. Провели забіг на знак солідарності з людьми, котрі піддавалися насильству через дії російських військових.

Участь в масовому заході взяли здобувачі освіти закладів загальної середньої освіти, коледжів та закладів вищої освіти, військовослужбовці, небайдужі кам’янчани і гості міста. Всього офіційно зареєструвались біля 700 учасників, а реально дистанцію довжиною 2 кілометри, прокладеною вулицями Івана Огієнка та Лесі Українки, подолали понад 1000 бігунів. Старт та фініш забігу відбулися у Європейському скверику.

Під час урочистого нагородження було відзначено 24 переможців та призерів забігу у 4-х вікових групах, які отримали подарунками, в тому числі футболки з олімпійською символікою від організаторів .

Гарний настрій учасникам дійства створював його організатор і ведучий, член регіонального відділення НОК України Леонід Гурман разом з місцевими виконавцями патріотичних пісень.

ДОВІДКА. Акція проводиться з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в родинах, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок, інформування громадськості про існування проблем у суспільстві, підвищення рівня обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовження процесу створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.

Від admin