“Перуджа” вдруге поспіль виграла клубний чемпіонат світу з волейболу. Переможцем та найціннішим гравцем турніру у складі цієї італійської команди став капітан збірної України Олег Плотницький.

“Перуджа”, яка в останньому сезоні вилетіла у півфіналі Ліги чемпіонів і не мала б грати на клубному чемпіонаті світу, стала учасником турніру як запасна: від участі у змаганнях відмовились польські клуби “Закса” та “Ястшембський Венґель”. Вони мотивували це рішення логістикою (турнір відбувся в індійському місті Бангалорі) та щільним календарем у передолімпійському сезоні.

На шляху до фіналу “Перуджа” не програла жодної партії, здолавши бразильский “Мінас” та індійський “Ахмедабад Дефендерс” у групі та турецький “Халкбанк” у півфіналі. А у вирішальному матчі знову не залишила шансів “Мінасу” — 25:13, 25:21, 25:19.

Результативність Олега Плотницького на турнірі:
У першому матчі з “Мінасом” українець набрав 8 очок, у другому поєдинку з “Ахмедабад Дефендерс” — 10.
У півфіналі проти “Халкбанка” додав у свій доробок ще 8 очок.
А у фінальній грі з “Мінасом” приніс “Перуджі” 13 очок: 9 в атаці та 4 ейси.

Подолянин став другим за результативністю у вирішальному матчі.
Загалом на турнірі Плотницький набрав 39 очок — десятий результат серед усіх гравців, а також став третім за ейсами — 7.

Зрештою Плотницького визнали найціннішим гравцем клубного чемпіонату світу. Це перша подібна нагорода у кар’єрі українця. Окрім того, Олег увійшов до символічної збірної турніру.

Що означає перемога “Перуджі”.
Італійська команда вдруге поспіль виграла клубний чемпіонат світу. Рекордсменом за перемогами у цьому турнірі є інша італійська команда — “Трентіно” (5 титулів).

Олег Плотницький здобув сьомий трофей у складі “Перуджі”: два клубні чемпіонати світу, чотири Суперкубки і один Кубок Італіїі.
Загалом це 11-й трофей для Плотницького на клубному рівні. Він є дворазовим чемпіоном України та володарем Кубка і Суперкубка України у складі харківського “Локомотива”.

Трофеї Олега Плотницького у “Перуджі”:
• сезон 2019/20: Суперкубок Італії
• сезон 2020/21: Суперкубок Італії
• сезон 2021/22: Кубок Італії
• сезон 2022/23: Суперкубок Італії
• сезон 2022/23: клубний чемпіонат світу
• сезон 2023/24: Суперкубок Італії
• сезон 2023/24: клубний чемпіонат світу

“Перуджа” та Плотницький в сезоні 2023/24:
У попередньому чемпіонаті Італії “Перуджа” Плотницького виграла регулярний сезон з 22 перемогами у 22 матчах, але вибула з боротьби за титул у першому ж раунді плей-оф, програвши “Мілану”.

У цьому сезоні Плотницький вже тричі отримав відзнаку найкращого у матчах італійської Суперліги. “Перуджа” посідає перше місце після дев’яти ігор (8 перемог, 1 поразка).

Наступний матч “Перуджа” Плотницького проведе в чемпіонаті Італії, де 17 грудня зіграє з “Трентіно”.


Вітаємо Олега та його першого наставника – заслуженого тренера України Юрія Володимировича Плотницького з черговим вагомим здобутком на міжнародній арені!

Від admin