Завершилися півфінальні матчі української волейбольної Суперліги 2023/2024 серед чоловіків. За підсумками ігор 28-29 березня в Чернівцях визначились дві команди, що боротимуться в квітні за “золото” національної першості.

Одразу з півфіналів виступи в плей-оф розпочинали дві топкоманди регулярного чемпіонату: “Прометей”(м. Дніпро) та “Житичі-Полісся”(м. Житомир), що грали з переможцями 1/4 фіналу — “Юридичною академією”(м. Харків) та “Епіцентром-Подолянами”(м. Городок Хмельницької області) відповідно.

У півфіналах змагання тривали до двох перемог однієї з команд і завершилися повторенням минулорічного “золотого” протистояння, коли до фіналу відібралися  “Прометей” та “Епіцентр-Подоляни”.

Півфінальна серія відбувалась таким чином.

“Прометей” в обох матчах переграв “Юракадемію” з розгромним рахунком 3:0.

Найрезультативнішими гравцями вирішальної зустрічі стали нападники “Прометея” Дмитро Вієцький та Ян Єрещенко, що отримав нагороду MVP (найкорисніший гравець) – по 16 очок.

“Епіцентр-Подоляни” здолали команду “Житичі-Полісся” в першому матчі– 3:0. Друга гра  вийшла більш напружена: після поразок у двох перших партіях, “Житичі” вибороли перемогу в третій. Однак це не змінило ситуацію – “Епіцентр” виграв наступну партію і завершив поєдинок з рахунком 3:1 на свою користь.

Найрезультативнішими гравцями матчу-відповіді стали легіонери Ален Дідович (“Житичі-Полісся”) та Міхал Фінгер (“Епіцентр-Подоляни”) – по 19 очок. Приз MVP отримав догравальник “бізонів” Володимир Сидоренко.

Довідково

“Прометей” та “Епіцентр-Подоляни” вдруге поспіль розіграють між собою фінал волейбольної Суперліги. Минулого року дніпряни виграли серію з рахунком 3:1 на шляху до дебютного для них чемпіонства.

Цьогоріч фіналісти розіграють між собою вже другий трофей: у березні “Епіцентр-Подоляни” перегравали “Прометей” у фіналі Кубка України — 3:2. Тоді команда з Городка вперше здолала дніпрян в сезоні. До цього два поєдинки регулярного чемпіонату завершувалися з рахунком 3:0 на користь “Прометея”. 

А житомиряни та харків’яни посперечаються між собою за бронзові медалі.

Від admin