З 15 січня в офісі відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області з нагоди IV зимових Юнацьких Олімпійських ігор (19 січня-1 лютого 2024 року, провінція Канвондо, Республіка Корея) та з метою розширення світогляду подолян про зимові види спорту, розгорнуто виставку «100 років Білим Олімпіадам», які ведуть свій відлік від перших зимових Ігор-1924 у французькому місті Шамоні.

Відвідувачі виставки мають змогу ознайомитися  з понад 700 експонатами поліграфічної продукції, сувенірної атрибутики, в тому числі виготовленої і розповсюдженої НОК України та його регіональним відділенням, а також з приватних колекцій.

Для огляду представлено плакати, настінні календарі, енциклопедичні , методичні та  інформаційно-довідкові видання, фотоматеріали , кращі дитячі роботи міського творчого конкурсу «Зимові візерунки-2023».

На чотирьох окремих стендах розміщено 350 почтових марок, листівки та конверти з 21 країни, присвячених зимовим Олімпіадам  1956-2022 років.

190 значків в наборах, виготовлених на замовлення НОК України до зимових Олімпійських, юнацьких Олімпійських ігор та Європейських Олімпійських фестивалів, а також 18 монет з ХХІ ЗОІ(Ванкувер -2010) та 6 талісманів ХХІІ-ХХІV ЗОІ найбільше привертають увагу відвідувачів.

За попередньою домовленістю виставку щотижня відвідують декілька груп школярів, студентів, ветеранів спорту, журналісти.

Екскурсії з ними проводять керівники відділення та  місцеві олімпійці: бобслеїст Олександр Бортюк, фристайлістка Ольга Полюк, борчиня Людмила Головченко, які надали сувенірну продукцію з Ігор, де їм випала нагода позмагатись з найкращими спортсменами світу.

Виставка, на якій вже побували журналісти кількох місцевих телекомпаній, буде функціонувати до 18 квітня 2024 року.

Від admin