До Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру в Хмельницькому обласному центрі фізичного виховання учнівської молоді за участі 120 п’яти- та шестикласників ліцею №16 імені Володимира Козубняка відбувся Всеукраїнський спортивно-інтерактивний захід серед дітей та молоді #OlympicLab: «Розвиток/добробут – пізнай себе».

Ліцеїсти були запрошені до одного з найкращих спортивних закладів міста, де зросли десятки переможців та призерів найпрестижніших міжнародних змагань, в тому числі 7 олімпійців, з метою пробудження в них бажання розвиватися і вдосконалювати свої здібності, навчатись, визначати інтереси, шукати мотивацію, ставити цілі і знаходити шляхи їх реалізації.

Розпочалося спортивно- пізнавальне дійство в легкоатлетичному манежі з шикування і хвилини мовчання за співвітчизниками, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації.

Після їх привітання організаторами і почесними гостями, cеред яких були присутніми заступник голови відділення НОК України в Хмельницькій області Віктор Флентін та учасниця Олімпійських Ігор 2004 року в Афінах Людмила Головченко (боротьба вільна), відбулася спільна руханка, інші активності, екскурсія  по ХОЦФВУМ.

Запрошені учні та супроводжуючі їх викладачі ознайомилися з діяльністю і особливостями тренувального процесу в секціях, що культивують легку атлетику, гімнастику спортивну, боротьбу вільну, бокс, кікбоксинг, тхеквондо, плавання, відвідали офіс регіонального відділення НОК України.

Ліцеїсти послідовно, переміщуючись групами по спортивних  приміщеннях, мали можливість випробувати  стан своєї фізичної підготовки і вправності в різних запропонованих їм спортивних дисциплінах: бігу на 60м,стрибках в довжину,підтягуванні на поперечині, перетягуванні канату , дартсі та баскетболі.

Під час перебування в офісі відділення НОК Віктор Флентін розповів присутнім про #WhiteCard (Білу картку), яка символізує мир, «чесну гру» та стверджує дружбу, повагу, досконалість, солідарність. Він також звернув увагу на основні еволюційні зміни , що відбулися в олімпійському русі за 128 років від І Олімпійських ігор сучасності, котрі стартували 6 квітня 1996 року в Афінах, а також ,озвучив прізвища спортсменів-кандидатів від Хмельниччини на Ігри ХХХІІІ Олімпіади в Парижі.

Член відділення НОК України, методист предмету фізична культура  Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Віталій Шкарпета зацікавив ліцеїстів фактами відсутності жінок-спортсменок та золотих чемпіонських медалей на I Іграх сучасності , а також повною гендерною рівністю на Юнацьких олімпійських іграх і подальшою тенденцією запровадження спільних виступів у змішаних командах чоловіків та жінок в багатьох видах спорту на Олімпіадах ХХІ століття.

Крім того, ліцеїсти оглянули експонати виставки «100 роів Білим Олімпіадам»,розгорнутої в офісі,і отримали відповіді на всі запитання щодо участі земляків на зимових Іграх.

Найактивніші учасники заходу відзначені сувенірною продукцією від відділення НОК України.

Від admin