Всеукраїнський спортивно-інтерактивний захід організовано регіональним відділенням НОК України та громадською організацією «Федерація дзюдо Хмельниччини».

У проєкті взяв участь титулований спортсмен з Києва – перший чемпіон світу з дзюдо в історії України (2009 р), дворазовий чемпіон Європи (2011 та 2017 рр), переможець Європейських ігор (2019 р), дворазовий учасник Олімпійських ігор (2012 та 2016 рр), заслужений майстер спорту Георгій Зантарая.

Першого дня в спеціалізованому залі дзюдо ДЮСШ «Авангард» він провів два майстер – класи, спочатку з юними дзюдоїстами, а потім з дорослими атлетами спортклубів  міста Хмельницького (СК «Новатор» ДЮСШ «Авангард» та «Динамо»), де відпрацьовували конкретні особливості різних прийомів в спарингах, ділився набутим досвідом.

Уславлений чемпіон розповів про реалізацію своїх мрій – від спортсмена-початківця до переможця найпрестижніших міжнародних змагань, успіхи та поразки в професійному спорті, продемонстрував прийоми, завдяки яким здобував нагороди та відповів на десятки запитань, котрі задавала молодь. Всього в майстер-класі було задіяно понад 160 дзюдоїстів (спортсмени та тренери), а також біля 40 глядачів, переважно з числа батьків юних атлетів.

Наступного дня Георгій Зантарая в парку імені Михайла Чекмана взяв участь у благодійному забігу «Разом до перемоги»  з вихованцями спортивних шкіл міста.

До заходу долучилися і титуловані атлети міста Хмельницького, зокрема чемпіон та срібний призер Ігор ХХІ Олімпіади веслувальник на байдарках Сергій Нагорний, чотириразова учасниця зимових  Олімпійських ігор фристайлістка Ольга Полюк, учасниця Олімпіади-2004 борчиня Людмила Головченко, інші члени регіонального відділення НОК України на чолі з його головою Віталієм Огоном.

Після хвилини мовчання на честь загиблих українських воїнів від російських загарбників до присутніх з патріотичними промовами звернулись  учасник бойових дій Олександр Дарморос та Світлана Свідерська-Лоб-мати «Азовця», який два роки перебуває в рашистському полоні.

Разом з усіма бажаючими (всього понад 150 осіб) вони успішно подолали алеями парку в комфортному для кожного темпі оздоровчого бігу дистанцію довжиною 2,5 кілометри.

Підтримали захід та допомогли у його реалізації благодійний фонд «Серце української нації».

За два дні благодійних заходів — майстер-класу та забігу, організатори зібрали понад 33 тисячі гривень, які передали до благодійного фонд «Волонтери Поділля» на закупівлю дронів для ЗСУ.

Від admin