За підтримки відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області у спортивній залі Гуменецького НВК, що в Кам’янці-Подільському районі на Хмельниччині, проведено ХІ відкритий обласний турнір зі стрибків у висоту «Подільська весна».

На ці популярні в регіоні змагання прибула рекордна кількість легкоатлетів-120, які представляли 11 команд з Хмельницької та Чернівецької областей.

В ході урочистого відкриття дійства кращі спортсмени попередніх змагань з державним та олімпійським прапорами під звуки маршу пройшли перед шеренгою учасників турніру і вишикувались поряд з почесними гостями: представниками об’єднаної селищної громади, керівниками спортивних організації району та області.

Останні побажали примножити успіхи уславлених вихованців подільських ДЮСШ, які досягли вагомих здобутків на всеукраїнських та міжнародних аренах. Зокрема у своєму виступі перший заступник голови відділення Віктор Флентін нагадав про переможні стрибки Олени Кудрявцевої, Віти Паламар, Андрія Соколовського, Віктора Черниша, Руслана Стіпанова на олімпійських, світових і всесоюзних спортивних форумах, а також випускника НВК Віталія Кліновського, який вигравав міжнародні юнацькі змагання.Завідувач кафедри легкої атлетики Кам’янець- Подільського національного університету Леонід Гурман вказав на традиції, умови та перспективи розвитку спорту у цьому виші і запросив школярів вступати до КПНУ.

А далі були розіграні нагороди турніру в 5  вікових групах: від початківців до ветеранів. Спортсмени долали висоти різними способами: переступанням, перекидним, флопом.           Підчас цікавої боротьби,що розгорнулася в стрибковому секторі,визначились переможці:         2008 р.н. і молодші-Бойко Владислава, Стара Ушиця та Михальчук Ілля, Хотин;                       2006-2007 р.н.-Городельна Ольга, Дунаївці та Мазур Денис, Кам’янець- Подільський;         2004-2005 р.н.-Антименюк Марія та Бурковський Олександр з  Кам’янця- Подільського;      2002-2003 р.н.-Швець Єлізавета та Богуцький Артем  з  Кам’янця- Подільського;                  2001 р. Н. і старші-Стрателюк Олександр, Дунаївці та Собко Руслана, Городок.   

Нагородження переможців та призерів турніру грамотами, медалями, призами провели начальник відділу освіти, культури, спорту і культури Лілія Срібняк, директор НВК Ліна Пазюк, президент обласної федерації легкої атлетики Олександр Прокопов.

А кращим стрибунам змагань Єлізаветі Швець та Олександру Стрателюку вручили ще й  спеціальні призи.

А усім учасникам дійства дісталися солодощі та приємні враження від хорошої організації турніру, ініціатором якого є палкий прихильник спорту – вчитель фізичного виховання місцевої НВК Микола Дубчак. Цьому освітянському закладу, що входить до мережі шкіл з організації впровадження олімпійської освіти в навчально-виховний процес, в рамках реалізації акції НОК України «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок» передано спортивну літературу та інвентар.

На заході були присутні голова Гуменецької сільради Інна Абдулкадирова та директор місцевої ДЮСШ «Лідер» Сергій Кшемінський, які активно з року в рік сприяють підвищенню рівня турніру.

Від admin