27 травня за підсумками другого дня особистого чемпіонату України пам’яті В’ячеслава Сорокіна, що відбувався у місті Дніпро, була остаточно сформована олімпійська збірна України на Іграх в Токіо-2020.

Після проведення двох гонок у ранковій сесії отримали відповіді на головні питання чемпіонату України-2021, хто виступить на Олімпійських іграх в чоловічій і жіночій каное-двійках – 1000м і 500 м відповідно. Після цього склад олімпійської збірної України був укомплектований. У каное-двійках виступатимуть чемпіони України в цих видах Павло Алтухов/Дмитро Янчук (обидва – Полтавська область) і Людмила Лузан (Полтавська область)/ Анастасія Четверікова (Житомирська область).

Головна гонка чемпіонату України вийшла у кращих традиціях світового веслування. Вихованці хмельницького веслування, а нині члени збірної команди Полтавської області Павло Алтухов/Дмитро Янчук (обидва – СК «Гірник», Горішні Плавні) захопили перевагу і везли чи не корпус найближчим переслідувачам в особі Юрія Вандюка/Тараса Міщука, але останні потужно фінішували і в підсумку на фініші все вирішили якійсь сантиметри і долі секунди. Судді довго переглядали фотофініш, який в підсумку показав, що з перевагою 0,11сек. чемпіоном став дует з Полтавщини. А другою завершила кілометрову дистанцію двійка Юрій Вандюк/Тарас Міщук . І саме Алтухов з Янчуком представлять Україну в каное-двійці.

Для обох Олімпіада-2020 стане другою в кар’єрі. Нагадаємо, що в Ріо-2016 Дмитро став бронзовим призером саме в цьому виді програми (з  Тарасом Міщуком), а Павло був четвертим в одиночці.

У Токіо Алтухов матиме можливість покращити це своє досягнення, виступаючи в двох дисциплінах. Адже нещодавно-13 травня, в угорському Сегеді у фіналі кваліфікаційного європейського турніру виборов ліцензію в каное-одиночці на дистанції 1000 м.

Готує Дмитра та Павла до відповідальних стартів знаний хмельницький фахівець з Хмельницького-заслужений тренер України Сергій Жиляєв .

Найближчі міжнародні змагання для обох наших земляків- каноїстів заплановані на 3-6 червня на чемпіонаті Європи.

Від admin