21 серпня у центрі Хмельницького відбулися незвичні змагання. Понад дві сотні наймолодших містян взяли участь у перегонах на толокарах та самокатах.

Майданчик для заїздів облаштували перед кінотеатром Шевченка. Дітлахи групами по п’ять осіб по черзі виходили на доріжки. Учасники перегонів долали 20-тиметрову відстань. Окремо змагалися хлопчики та дівчата. Найшвидший учасник кожного  попереднього заїзду проходив далі, де змагався за перемогу спочатку у півфіналі і, нарешті, у фіналі. Проте подарунки отримували всі учасники, а переможці та призери-головні нагороди від партнерів заходу.

Малюки двох та трьох років їздили на толокарах. Батьки ж ішли поруч зі своїми чадами та наполегливо їх заохочували швидше їхати до фінішу. Більш досвідчені учасники заїздів – дітвора 4-6 років, вправлялися на самокатах. Їм вже допомагати не було потреби, тож батька залишалося лише фотографувати маленьких спортсменів і підтримувати їх вигуками та оплесками.

Такий захід у Хмельницькому проходив втретє і викликав жвавий інтерес та бурхливі емоції з боку як дітей, так і їх батьків  Минулого року тут його не проводили через карантинні обмеження. Тоді організовували зональні турніри по мікрорайонах, а потім переможці заїздів в кожному виді змагань зустрілися на міському стадіоні «Поділля». Щороку все більше хмельничан реєструється на цю  подію. Вперше долучилося 120 юних містян, вдруге – 170,а цього разу вже близько 240 малюків .

Захід на високому організаційному рівні в присутності  членів відділення НОК України в Хмельницькій області Сергієм Ремезом та Віктором Флентіним проведено  міським центром по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання (директор Олексій Янчук).

Від admin