Хмельницьким обласним відділенням НОК України проведено Всеукраїнський освітній проєкт НОК України – #OlympicLab за напрямком «Олімпійські та людські цінності».

Учасниками заходу стала група вихованок  відділень артистичного плавання ДЮСШ та ШВСМ  на чолі з їх наставницею-тренером вищої категорії, призеркою України, майстром спорту Оленою Шуміловою з міста Миколаєва, котрі в якості тимчасово переміщених осіб з вересня перебувають  в  Хмельницькому і мають змогу регулярно займатись улюбленим видом спорту в басейні та гімнастичному залі Обласного центру фізичного виховання учнівської молоді.

Днями вони були запрошені до офісу регіонального осередку Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області , де поглибили свої знання про олімпійський рух під час зустрічі з першим заступником голови відділення НОК Віктором Флентіним.

 На конкретних прикладах досягнень вітчизняних спортсменів їх увагу було привернуто до основних олімпійських цінностей: повага, дружба, натхнення, рівність, досконалість, сміливість, завзятість.

Особливо їм цікаво було дізнатися про спільні видатні досягнення провідних спортсменів Миколаївщини та Хмельниччини в складі збірних команд України. Зокрема,  були продемонстровані фото та відеоматеріали численних перемог на міжнародних аренах уславленої  національної команди шаблісток, в складі якої  поряд виступали і підкорювали олімпійські та  світові п’єдестали представниці Хмельницької області Галина Пундик, Ольга Жовнір, Аліна Комащук, на чолі з лідеркою- миколаївкою Ольгою Харлан.

Вже понад 15 років успішні в спортивній кар’єрі фристайлісти Олександр Абраменко (чемпіон та призер зимових Олімпіад) з Миколаєва та хмельничанка Ольга Полюк (призерка етапів Кубка світу), які наразі передають досвід перспективній і амбітній молоді вітчизняної збірної лижних акробатів, готуючись до чергового сезону нового олімпійського циклу.

Крім того, Віктор Володимирович розповів про інших олімпійців Хмельниччини, акцентувавши увагу на титулованих веслувальниках, легкоатлетах, плавцях, ,борцях вільного стилю, важкоатлетах, гімнастах-представниках популярних в краї  видів спорту, а також сучасних спортивних об’єктах в області.

В подальшому дівчата мали змогу безпосередньо ознайомитися з олімпійськими символами та експонатами тематичних виставок ”Ігри ХХ Олімпіади . 50 років потому“,” На ганку ,“отримати компетентні відповіді на всі запитання, що їх хвилюють .

Від admin