У місті Хмельницькому на базі Обласного центру фізичного виховання учнівської молоді  відділенням НОК України в Хмельницькій області проведено  активності з нагоди відзначення «Олімпійського дня».

Захід проходив під гаслом «Передай вогонь Перемоги!», яке підкреслює жагу до перемоги як спортсменів, так і всього українського народу над російським агресором.

12 червня у спортивному святі  взяли участь близько 200 школярів: переважно 5-6 – класники  ліцею №16  та навчально-виховного об’єднання №5 міської ради.

Під час урочистого відкриття дійства дітей привітали очільники  відділення НОК України в Хмельницькій області: Віктор Флентін (перший заступник голови) та директор ХОЦФВУМ Анатолій Федосєєв (заступник голови), які звернули увагу присутніх на знакову 130-річну подію в історії розвитку спорту-створення Міжнародного олімпійського комітету в Парижі, де 26 липня розпочнуться Ігри ХХХІІІ Олімпіади. На цьому найпрестижнішому і наймасштабнішому міжнародному спортивному форумі 2024 року виступить титуловане подружжя Романчуків з Хмельницького (плавець Михайло та  легкоатлетка Марина Бех), місцем постійних тренувань яких ХОЦФВУМ. То ж сьогодні школярі матимуть можливість відчути себе олімпійцями, взявши участь в олімпійських ритуалах та випробувати свою вправність у різних видах спорту.

Амбасадором свята спорту стала відповідальний секретар відділення НОК України в Хмельницькій області, учасниця ХХVIII Олімпійських ігор-2004, борчиня Людмила Головченко.

Після проведених загальної руханки та символічної естафети олімпійського вогню з запаленим смолоскипом, школярі, розбившись на команди,  активно брали участь у всіх заходах, що їм запропонували організатори «Олімпійського дня»:  конкурс малюнку, біг на 60м,естафети,дартс, перетягування канату, плавання на 50м та змагання з флорболу.

На завершення заходу учасники заходу отримали сертифікати, подарунки.

Від admin