Під час відзначення Дня Державного Прапора України регіональним відділенням НОК України  реалі «Гендерна рівність в спорті».

Всеукраїнського інтерактивного заходу серед дітей # OlympicLab.

Захід відбувся на спортивному майданчику в парку імені Івана Франка за участю тренерів та керівників ДЮСШ та очільників відділення НОК України в Хмельницькій області.

Зокрема, перший заступник голови відділення Віктор Флентін ознайомив присутніх з основними тенденціями гендерної рівності за майже 130-річний період від початку проведення Олімпійських ігор сучасності до сьогодення: про цілковиту відсутність жінок на першій Олімпіаді до 50% атлетів чоловічої та жіночої статі на Іграх-2024 в Парижі.

Зацікавила дітей інформація про прапороносців Хмельниччини, адже на урочистостях з нагоди відкриття І літніх юнацьких Олімпійських ігор (2010 р, Сінгапур) пронести стяг  України було надано Аліні Комащук з Нетішина, котра напередодні цієї знакової для неї події виграла чемпіонат світу з фехтування на шаблях в індивідуальному заліку серед кадетів, а в 2016 та 2024 роках стала медалісткою Олімпійських ігор. Титулованому плавцю  Михайлу Романчуку також довірили нещодавно (26 липня) стати прапороносцем разом з тенісисткою Еліною Світоліною на відкритті Ігор ХХХІІІ Олімпіади.

Потім після розминки юні вихованці відділень дзюдо, боротьби самбо та фехтування на шпагах ДЮСШ продемонстрували в показових виступах не аби яку майстерність на спортивному майданчику та татамі, маючи на меті також залучити більшу кількість дітей до регулярних занять спортом, за чим спостерігало  чимало прогулюючих в парку людей.

Кращі з їх  числа -члени юнацьких та юніорських національних команд:

– Марія Прозоровська – бронзова призерка Європейського фестивалю з фехтування;

– Анастасія Онищук- чемпіонка України з боротьби самбо, неодноразова призерка чемпіонатів України з дзюдо;

– Валерія Коломієць – срібна призерка чемпіонату України з боротьби самбо, призерка чемпіонату України з дзюдо;

 – Євген Герасимчук – бронзовий призер чемпіонату України з боротьби самбо;

 в цей день отримали від керівника ДЮСШ «Авангард», заступника голови відділення НОК Сергія Ремеза Державні Прапори України, з якими, сподіваємось, і в подальшому гідно представлятимуть заклад, місто, країну на міжнародних змаганнях.

Всім дітям вручили на згадку поліграфічну сувенірну продукцію з олімпійською символікою від відділення Національного олімпійського комітету в Хмельницькій області та смаколики від  ДЮСШ “Авангард”.

Дякуємо ЗСУ за можливість тренуватись та займатись улюбленими видами спорту! Слава Україні!!!

Від admin