24 серпня Президент України Володимир Зеленський за досягнення високих спортивних результатів на Іграх ХХХІІІ Олімпіади у місті Парижі (Французька Республіка), виявлені самовідданість та волю до перемоги відзначив державними нагородами чемпіонів і призерів  та їхніх тренерів (Указ Президента України №516/2024).

Нагородження відбулося в Києві у рамках урочистостей з нагоди 33-ї річниці Дня Незалежності України.

Орден княгині Ольги ІІ ступеня з рук глави держави отримала і 31-річна вихованка Нетішинської комплексної ДЮСШ, випускниця Кам’янець-Подільського національного університету Аліна Іванівна Комащук-чемпіонка Ігор в складі жіночої команди шаблісток.

Довідково

До 2016 року уродженка Нетішина Аліна Комащук виступала за Хмельницьку область, а з 2017року представляє Одещину.

Після здобуття золотої медалі в Парижі, стала найтитулованішою олімпійкою з Хмельниччини, адже в її доробку є ще срібна медаль в складі жіночої команди шаблісток Ігор ХХХІІ Олімпіади в Ріо-де-Жанейро(2016р),за яку її нагороджено орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

Протягом 15 років заслужена майстер спорту України Аліна Комащук виборола першість на найпрестижніших міжнародних змаганнях, зокрема:

  • чемпіонка світу серед кадеток (2010р-індивідуально);
  • чемпіонка світу серед юніорок (2009 та 2010рр –в команді, 2013р-індивідуально);
  • чемпіонка світу  (2013р-в команді);

-переможниця І Європейських ігор (2015 р-в команді).

  • чемпіонка Олімпіади-2024 в команді.

А ще Аліна виборола понад 20 призових місць особисто і в команді на етапах Кубку світу, Гран-прі, Всесвітніх універсіадах, чемпіонатах світу серед військовослужбовців, юнацьких і юніорських світових та європейських  чемпіонатів.

Саме їй було надано честь пронести Держаний прапор України на урочистому відкритті І літніх юнацьких Олімпійських ігор в Сінгапурі (2010р) ,що стало знаковою подією для олімпійського руху Хмельниччини та нашої країни.

Вітаємо Аліну Комащук  ,її тренерів з Нетішина (Валерія та Олега Штурбабіних, Віталія Цисарука),членів родини та усіх причетних до її успішної спортивної кар’єри з визнанням на державному рівні!

Від admin