31 серпня в різних містах відбулася щорічна патріотична акція – забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України». Цьогоріч акція, започаткована у 2018 році, проведена усьоме.

За роки існування забігу його географія розширилася від регіонів України до майже 40 країн світу і є однією з можливостей віддати шану та повагу героям.

Як зазначили у Міністерстві у справах ветеранів, кожен учасник мав змогу подолати дистанцію у 2 км, 5 км або 10 км із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за територіальну цілісність України у період з 2014 по 2024 роки із закликом поділитися життєписом Героя з тегами #БіжуЗаГероя_2024 та #забіг2024 у соціальних мережах.

У Хмельницькому реєстрація, урочисте, відкриття  за участю начальника ОВА Сергія Тюріна, спільна руханка, старт  та фініш відбулися на майданчику біля кінотеатру  Шевченка.

Участь у забігу, що пройшов вулицями Проскурівській, Володимирській, Героїв Майдану ,Соборній та Прибузькій — була безкоштовною.

Кожен, хто  прийшов, щоб пробігти дистанцію 2 кілометри, отримував стартовий номер, на якому записав ім’я та прізвище полеглого захисника України.

Всього понад 300 хмельничан різного віку у комфортному для себе темпі успішно подолали дистанцію.

Традиційно, до заходу долучилися члени відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області, в тому числі очільники регіональних організацій фізкультурно-спортивних товариств, дитячо-юнацьких спортивних закладів міста зі своїми вихованцями.

Cеред лідерів забігу були помітними члени Клубу ветеранів легкої атлетики Хмельницької області ,ветерани військової служби та спорту, члени відділення НОК Віктор Флентін та Олександр Нагуляк.

На фініші кожного, хто cимволічно своїм кроком наближає перемогу, нагородили пам’ятною медаллю з логатипом забігу- воїном-янголом.

Очільник області, звертаючись до учасників забігу наголосив, що надзвичайно приємно бачити настільки багато маленьких дітей, юнаків і дорослих, тих, хто просто прийшов підтримати цю акцію, яка присвячена пам’яті і вшануванню подвигу наших Героїв-воїнів, захисників і захисниць, які з 2014 року виборюють незалежність у війні проти російського агресора.

«Кожним своїм кроком, діями, рішеннями, ми маємо робити все для того, щоб наближати перемогу. Я дякую усім, хто сьогодні прийшов, хто в різних куточках Хмельниччини, країни, світу підтримують наше протистояння проти ворога,» – наголосив Сергій Тюрін.

Варто додати, що символом забігу є воїн-янгол, що біжить, а ми знаємо і віримо, що Герої не вмирають, вони стають янголами, що захищають нас з небес.

Від admin