15 вересня у Львові в рамках змагань «Львівська десятка» відбувся чемпіонат України з бігу на 10 та 5 км по шосе у трьох вікових групах, на якому Хмельниччина була представлена трьома провідними легкоатлетами.

22-річний кам’янчанин, здобувач вищої освіти факультету фізичної культури К-П національного університету, майстер спорту Андрій Атаманюк першим перетнув фінішну лінію на дистанції 10км серед чоловіків, випередивши найближчого суперника на хвилину. Його результат – 29хв48,37сек. Він же став переможцем серед молоді U23.

«Від Львова враження в мене завжди позитивні, а коли вдається перемагати  – то взагалі кайф. Хотів пробігти швидше, але я задоволений тим, що переміг сьогодні. Дякую тренеру за підготовку і Збройним силам України за можливість робити те, що я вмію і що люблю. Перемогу хочу присвятити Роману Головатюку – бійцю 8 полку ССО, ЗМСУ, чемпіону світу з кікбоксингу, який загинув в бою 29 серпня 2024 року в день пам’яті захисників України», – прокоментував свою перемогу Андрій Атаманюк.

Готує до відповідальних стартів Андрія заслужений тренер України Василь Ліщук.

До числа призерів у бігу на 10км увійшов також хмельничанин Денис Ференс,2006р.н.,який фінішував третім(34хв47,56сек) серед молоді U23 і другим серед юніорів U20.

Свій внесок в успішний виступ подолян зробив і Віктор Буй,2005р.н.,з Хмельницького, результат якого(16хв10,36сек) в бігу на 5км забезпечив йому 5 місце серед юніорів U20 та 9 місце серед молоді U23.

Тренують обох спортсменів Іван Чорний та Антоніна Юрковська з Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді.

В командному заліку збірна Хмельниччини-п’ята.

 Варто  відзначити черговий здобуток нашого земляка зі Старосинявшини, майстра спорту Вадима Лонського, яким опікуються Іван Чорний та заслужений тренер України Володимир Ліщук.

Для перемоги на дистанції 5км серед чоловіків  Вадиму, який наразі представляє Донецьку область, знадобилось 14хв45.59 сек. Чимало тренувань він проводить в Хмельницькому, є рекордсменом стадіону «Поділля» в бігу на 3000м та 5000м.

Від admin