IMG_0396З метою популяризації олімпійського руху, пропаганди його гуманістичних ідей та цінностей в молодіжному середовищі з ініціативи Хмельницького обласного відділення НОК України проведено обласний історичний брейн-ринг «Олімпізм та сучасність».

Учасниками заходу стали переможці першого етапу, що проводився у вищих навчальних закладах ІІІ-ІV рівня акредитації напрямів підготовки «Здоров’я людини», «Фізичне виховання», а саме: Хмельницький інститут соціальних технологій університету «Україна», Хмельницький національний університет (ХНУ) та Кам’янець-Подільський національний університет (КПНУ).

На урочистому відкритті в актовому залі Хмельницького університету з вітальними словами виступили в.о. ректора професор Михайло Войнаренко та Олімпійська чемпіонка, начальник управління молоді та спорту Хмельницької ОДА Ірині Мерлені, які побажали учасникам брейн-рингу чесної безкомпромісної боротьби, максимально проявити свою ерудицію.

Після інтелектуальної розминки з учасниками та глядачами, переможці якої отримали від організаторів інформаційно-довідкове видання «Олімпійські призери:Хмельницька область», за ігрові столи були почергово запрошені по дві команди згідно жеребкування. Гра складалась з 10 запитань про уславлених особистостей та яскраві події багатовікової історії Олімпійських ігор, починаючи від Стародавньої Греції і закінчуючи найцікавішими сторінками сучасності.

Після кожного запитання ведучого подавався сигнал «час», першою відповідь надавала команда, котра першою сигналізувала про свою готовність натисканням кнопки.

У принциповій грі за першість зійшлися команди університетів. З перших запитань лідерство захопили гості (2:0). З наступними запитаннями краще впорались хмельничани (2:2). І далі фортуна почергово поверталась лицем до однієї чи іншої команди. Перед сьомим запитанням знову рівновага (3:3). В подальшому кам’янчани були спритнішими в натисканні кнопки і точніші у відповідях. То ж у підсумку 6:4 на користь команди над Смотричем.

З роллю ведучого чудово справився керівник Хмельницького обласного відділення Олімпійської академії України Юрій Дутчак. Паузи між іграми заповнювали виступи університетського театру пісні «Сузір’я».

Нагородження переможців та призерів брейн-рингу дипломами та медалями здійснювала Ірині Мерлені.

Кубок капітану команди-переможниці вручив голова Хмельницького обласного відділення НОК України Юрій Краснюк.

IMG_0397

На фото: команда-переможниця історичного брейн-рингу

Від admin