OLYMPUS DIGITAL CAMERAВ читальному залі Хмельницької обласної універсальної бібліотеки ім. Миколи Островського відбувся пізнавальний захід приурочений Міжнародному дню спорту заради розвитку і миру.

Лекцію на тему «Спорт в позитиві» зі студентами Хмельницького інституту Міжнародної академії управління персоналом, учнями Хмельницької гімназії №1 і ЗОШ №27 провів перший заступник обласного відділення НОК України, спортивний журналіст, краєзнавець Віктор Флентін.

Спілкування відбулося на фоні розгорнутої книжкової виставки на спортивну тематику, основу якої склали примірники, передані бібліотеці в 2012-2014 роках в рамках акції НОК України «Олімпійська книга».

Лектор поділився з молоддю секретами успіхів видатних місцевих спортсменів та їх тренерів, розповів про історію олімпійського руху в краї. Наголосив присутнім, що завдяки спорту є можливість зміцнити здоров’я, загартувати характер, а в разі досягнення значних результатів – побувати в різних країнах світу, здобути популярність  та визнання.

Він відмітив, що починаючи з 1964 року на Олімпіадах регулярно виступають представники Хмельниччини, кількість яких на ХХVІІІ – ХХХ Іграх досягла 6-8 осіб. Нині в області проживають олімпійські чемпіони Сергій Нагорний, Галина Пундик, Ольга Жовнір, Ірина Мерлені, які стали кумирами для місцевих школярів, спонукаючи їх до занять спортом особистим прикладом.

Віктор Флентін зупинився і на маловідомих фактах, зокрема про участь на Олімпіаді – 2000 в Сіднеї одразу трьох вихованців ДЮСШ області, а найтитулованіша з них – Віта Паламар і досі перебуває в строю, володіючи рекордом України серед жінок у приміщенні (2м01см). Його розповіді підкріплювалися демонстрацією на екрані фото-файлів  з різноманітних спортивних подій. Особливу зацікавленість присутні проявили до документальної стрічки про проходження естафети олімпійського вогню територією області напередодні Олімпіади – 1980, факелоносцем якої був лектор.

Крім того, молодь прийняла активну участь у вікторині, присвяченій олімпійським призерам краю.Кращі знавці були відзначені призами та сувенірами.

Наприкінці зустрічі кожен охочий мав змогу власноруч потримати запалений факел, який задіювався  в урочистостях проводів українських спортсменів на Олімпійські, Юнацькі олімпійські ігри та Європейські юнацькі олімпійські фестивалі у 2010 – 2015 роках, а також погортати сторінки представлених на стендах книжок.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Від admin