SНа відкритий чемпіонат Хмельницької області з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських чемпіонів 1972 року Фаїни Мельник та Анатолія Бондарчука, що вдруге проводився під патронатом Національного олімпійського комітету України, до Кам’янця-Подільського прибули 102 спортсмени з 4 районів, 5 міст Хмельниччини, Буковини та столиці.

Змагання відбувалися протягом двох днів на секторах стадіону місцевого національного університету імені Івана Огієнка у 5 видах програми (метання списа, молота, диска, ваги та штовхання ядра) серед кадетів, юнаків, юніорів, дорослих та ветеранів. Саме тут провів студентські роки Анатолій Бондарчук, який незабаром (31 травня) відзначатиме своє 75 – річчя, а 9 червня – 70 річний ювілей у Фаїни Мельник, що народилася поруч у мальовничому селі Бакота.

А розпочався захід з урочистого параду, під час якого очільники обласних і міських спортивних та освітянських організацій, представники депутатського корпусу згадали заслуги уславлених земляків – олімпійців та побажали високих досягнень нинішньому поколінню атлетів.

Підняття державного прапору України здійснили майстри спорту Валентина Загоруйко та Михайло Стремедлівський – вихованці місцевого тренера Олега Вергуша. Капітанам команд та почесним гостям, за традицією, було вручено запашні короваї.

Нажаль, прохолодна дощова погода завадила повністю розкрити свій потенціал спортсменам, та все ж деякі з них спромоглися покращити власні рекорди.

Найкращих результатів досягли Валентина Загоруйко (диск), Михайло Стремедлівський (ядро) та юніор Назар Муравський, що зумів послати ядро та дсик за позначки першого розряду. Вони були відзначені грошовими винагородами.

У ветеранів першість у метанні диска та ваги здобув киянин Анатолій Власов, багаторазовий призер чемпіонів світу і Європи серед однолітків. Найдосвідченіший учасник чемпіонату області 79-річний майстер спорту Михайло Дугаєв з Чернівець, який особисто знайомий з Бондарчуком та Мельник, став найсильнішим серед ветеранів в абсолютному заліку у штовханні ядра.

А головні призи змагань в дисциплінах, де здобули олімпійське «золото» титуловані земляки, дісталися дискоболці Валентині Загоруйко, снаряд якої приземлився на позначці 49,50 метрів та 69 – річному молотобійцю з Хотина Сергію Мельницькому.

Свій фізичний стан та навики продемонстрували і організатори чемпіонату – завідувач кафедри легкої атлетики з методикою викладання університету Леонід Гурман та перший заступник голови Хмельницького обласного відділення НОК України Віктор Флентін, котрі пробилися до числа призерів серед ветеранів у метанні молота та списа.

Всі призери змагань нагороджені грамотами та медалями.  Подарунок і подяку від Хмельницького обласного відділення НОК України до свого 60-річчня отримав активіст олімпійського руху в Кам’янці-Подільському майстер спорту Леонід Щербина, що став призером серед штовхальників ядра в категорії ветеранів.

В командному заліку до призової трійки потрапили: 1. м. Кам’янець-Подільський;2.Шепетівський район; 3. Кам’янець-Подільський район.

Свято спорту вдалося також завдяки підтримці Кам’янець-Подільського національного університету (ректор Сергій Копилов), ТОВ «Український кристал» (директор Володимир Юр’єв), народного депутата України Володимира Мельниченка.

IMG_0403 IMG_0404 IMG_0407 S

Від admin