IMG_0305На святково оформленому майданчику Хмельницького НВК №2 20 травня відбувся спортивно-видовищний захід «Do like Olympians», започаткований в 2013 році Національним олімпійським комітетом України та «The Coca Cola Foundation».

Понад 150 учнів 6-8 класів навчально-виховного комплексу популяризували здоровий спосіб життя, спорт та олімпійські цінності  під час безпосередньої зустрічі з олімпійським чемпіоном 1976 року в складі екіпажу байдарки-двійки Сергієм Нагорним та іншими представниками обласного відділення НОК України.

А завітали шановні гості до цього закладу, який включений до Всеукраїнської мережі шкіл олімпійської освіти, не випадково, а щоб разом відмітити вагомі спортивні досягнення вихованців НВК №2.

Нині тут навчається 902 учні, яким створені хороші умови для занять фізичною культурою:125 школяра під наглядом 4 досвідчених фахівців мають змогу регулярно займатись в гуртках футболом та баскетболом у двох спортзалах, на стадіоні та двох майданчиках, розташованих безпосередньо на території закладу. Біля 35% учнів відвідують ДЮСШ міста. Тож протягом останніх 5 років НВК у комплексній міській спартакіаді школярів перебуває серед призерів, дівчата – баскетболістки відзначаються і на всеукраїнській арені, одинадцятикласник Олексій Альохін – чемпіон світу з кікбоксингу серед одноліток. Є кому продовжувати славні традиції і рівнятися на попередників. Так на початку травня випускник НВК Дмитро Янчук здобув повний комплект нагород чемпіонату Європи в складі екіпажів каное.  Варто згадати Анастасію Гаєву, рекордсменку України серед дівчат в бігу на 3000 метрів котра в 2004 році була наймолодшим факелоносцем естафети Олімпійського вогню вулицями Києва.

Після проведення інтенсивної розминки з олімпійцем на фоні банера відбулися стрибки кількох груп – команд і фотографування. Деякі школярі продемонстрували акробатичні сальто, що вказує на їх хороший спортивний стан і чудовий настрій.

Свою присутність демонстративним стрибком засвідчили Сергій Нагорний та педагогічні працівники закладу на чолі з директором Оксаною Корегановою.

В подальшому під час безпосереднього спілкування з уславленим олімпійцем нагородну атрибутику з автографом отримали усі бажаючі цікавого спортивного дійства. Учні мали також змогу сфотографуватись з факелом, який задіювався в урочистих заходах проводів українських олімпійців з 2010 року.

Всі побажали успіху Дмитру Янчуку на І Європейських олімпійських іграх.

IMG_0322

IMG_0387

IMG_5763

IMG_1291

IMG_5755

IMG_0305

Від admin