Баку243 спортсмени представлятимуть Україну на перших в історії Європейських іграх, що триватимуть з 12 по 28 червня в Баку (Азербайджан).

Саме такий склад команди затвердив Виконавчий комітет Національного олімпійського комітету України на засіданн19 травня.

В рамках Європейських ігор понад 6 тисяч спортсменів з усіх 50 країн Старого Світу розіграють 253 комплекти престижних нагород у 20 видах спорту (16 олімпійських та 4 неолімпійських).

Наші спортсмени будуть виступати в 19 з 20 видів спорту (українці не будуть представлені у легкій атлетиці, де відбуватимуться змагання спортсменів 3-го дивізіону командного чемпіонату Європи та розігруватиметься один комплект нагород. Українські легкоатлети 20-21 червня виступатимуть у 1-му дивізіоні в Чебоксарах).

Склад збірної України було сформовано з урахуванням здобутих ліцензій для участі в Іграх, а також відповідно до національної системи відбору, пропозицій федерацій з видів спорту та за підсумками детального розгляду на засіданні Експертної ради з питань підготовки та участі спортсменів України в найпрестижніших міжнародних змаганнях.

Хмельниччину представлятимуть — боксер Петров Віктор Вікторович, веслувальники: каноїст Янчук Дмитро Миколайович, байдарочниця Грищун Інна Володимирівна, велосипедистки (шосе): Рябченко Тетяна Миколаївна, Шарга Олена Валеріївна, фехтувальниці (шабля): Жовнір Ольга Богданівна,

Комащук Аліна Іванівна, дзюдоїстка  Кіндзерська Ірина Миколаївна, самбісти:

Бабійчук Дмитро Миколайович, Васильчук Іван Юрійович, борці – вільники:

Мельник Олексій Олексійович, Хоцянівський Олександр Йосипович, Махиня Аліна В’ячеславівна.

До Баку поїдуть ще кілька вихованців спортивних закладів нашого краю, котрі нині виступають за інші області, зокрема, велосипедистка (шосе) Соловей Ганна Миколаївна та гравець команди з пляжного волейболу – Плотницький Олег Юрійович.

То ж буде за кого нам вболівати. Трансляція змагань Європейських ігор передбачена на Першому національному телеканалі.

«Дуже приємно, що Україна стане частиною видатної історичної події у світі європейського спорту. Наші спортсмени писатимуть нову сторінку спортивної історії. На Європейських іграх Україну представлятиме потужна команда, кількісний склад якої фактично дорівнює нашому представництву на літніх Олімпійських іграх. Впевнений, що наші спортсмени докладуть максимум зусиль, щоб продемонструвати свій найкращий результат, і на честь їх спортивних звершень над п’єдесталом в Баку неодноразово майорітиме український прапор та лунатиме національний гімн», – наголосив президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.

Головний олімпієць країни також підкреслив, що кожен спортивний успіх – це яскравий привід для радості та гордості всієї країни. «Ми віримо в кожного спортсмена та разом вболіватимемо за українську збірну», – підкреслив очільник НОК.

Віктор Флентін

Від admin