Ruzhychka_03Днями за ініціативи члена Хмельницького обласного відділення НОК України, голови обласної федерації хокею з шайбою Сергія Мандзія відбулася екологічно-практична акція щодо поліпшення довкілля в мікрорайоні Ружична обласного центру.

До прибережної території водойми, в яку впадає річка Кудрянка, долучилися члени громадських організацій, місцеві спортсмени, жителі: молодь і люди похилого віку, чоловіки та жінки, діти та підлітки – загалом до півсотні небайдужих хмельничан. Деякі приходили сім’ями.

Результатом стало кілька десятків великих пакетів сміття – пластикових пляшок, пивних банок, скла, упаковок, коробок, поліетилену. Усе зібране було завантажено до спеціальних автомобілів і вивезено з території.

А далі було доставлено пісок і облаштовано на пляжі волейбольний майданчик для активного проведення дозвілля. Щойно було закріплено сітку, як на майданчику з’явилися перші гравці.

Присутні згадали, що на цій водоймі в 1960 – х роках була одна з найкращих в Радянському Союзі  водних станцій, що мала назву «Колгоспник». Рівно 50 років тому тут відбувся чемпіонат СРСР з веслування на байдарках та каное, а в 1966 році міжнародні змагання «Матч олімпійців», проводились навчально-тренувальні збори кращих вітчизняних спортсменів.

Нині місцеві веслувальники мають хороші умови для тренувань на іншій водоймі, що на Південному Бузі.

А поки що тут зроблена добра справа по прищеплюванню звички до чистоти. Наразі біля води приємно розташовуватись на березі, по засмагати на чистому пісочку, поплавати чи поганяти м’яча.

Ружична 001

Водна станція “Колгоспник” 1960 року

Ruzhychka_03 IMG_0297 IMG_0292 IMG_0191 IMG_0173 IMG_0147 DSC_8818

Від admin