savidsku_anton

В Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати) за участю спортсменів з 82 країн відбувся чемпіонат світу з дзюдо серед юніорів та юніорок до 21 року. Україну представляли 14 спортсменів, котрі вибороли три бронзові медалі, одна з яких у доробку хмельничанина Антона Савицького, котрий виступав у ваговій категорії до 100 кілограмів.

Наш атлет на початку турніру послідовно впевнено переміг італійця та алжирця. А у півфінальній сутичці поступився спортсмену з Бразилії. В подальшому до сходження на п’єдестал йому вдалося здолати представників Сербії та Німеччини. Третє місце юніорського чемпіонату світу відповідає нормативу майстра спорту України міжнародного класу. То ж сподіваємось, що невдовзі Антону, першому з дзюдоїстів-чоловіків нашої області, присвоять це високе спортивне звання.

Він настирливо йде до своєї головної мети – гідно представити наш край на Олімпійських іграх, але це вже має відбутися у 2020 році.

А поки що його найвагомішими досягненнями є чемпіонство на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі 2011 року, призові місця та перемоги на етапах кубків світу та Європи серед юніорів. Наразі він входить до числа найсильніших в країні серед чоловіків. На нещодавньому чемпіонаті України Савицький дійшов до фіналу, але на вирішальну сутичку не вийшов, оскільки зазнав ушкодження у попередній. Тому, щоб не ризикувати, вирішив задовольнитися сріблом та зосередитися на підготовці до юніорського чемпіонату світу.

Антон є вихованцем тренера ДЮСШ «Динамо» Оксани Пилипчук.

abu-dhabi-men-100

Від admin