im578x383-solovey_twitter

Міжнародний союз велосипедистів включив до міжнародних змагань з шосейного велоспорту на 2016 рік, 10 шосейних гонок в Україні, в тому числі і дві жіночі, які стануть для українського велоспорту абсолютним дебютом.

«Двоє міжнародних перегонів» – це хороший крок в правильному напрямку. У нас є одна з найсильніших велосипедисток світу Ганна Соловей, якою ми пишаємося. Ми хочемо їй допомогти і дати можливість виступати на рідній землі. До того ж їй ще потрібно кваліфікуватися на Олімпійські ігри. Також рідні старти потрібні і Ользі Шекель та іншим українським шосейницям», – каже президент Федерації велосипедного спорту України (ФВСУ) Олександр Башенко.

Обидва жіночі заїзди, що отримали від UCI категорію 1.2, відбудуться в кінці травня. З одного боку, це групова гонка Нorizon Park Women Challenge, яка заявлена на 28-е травня. Іншим стартом стане розділка під робочою назвою VR Women ITT. Вона стартуватиме або на Хрещатику в рамках Race Horizon Park 2016, або по трасі аматорської гонки VR 120 Race, яка цьогоріч вперше відбулася у Вишгородському районі, Київської області.

7568

Нагадаємо, що 23-річна заслужений майстер спорту Ганна Соловей розпочала своє сходження у великий спорт за місцем народження (в Хмельницькій ДЮСШ№4), а нині представляє Луганську область. Срібна призерка чемпіонату світу 2014р та І Європейських ігор 2015р після невдалого виступу на цьогорічній світовій першості (16 місце), налаштована пробитися до ТОП-15 в рейтингу UCI до літа 2016 року, щоб мати змогу виступити на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро

Від admin