В Києві у торгівельно-розважальному центрі «Даринок» відбувся чемпіонат України з фехтування на шаблях серед кадетів.

Одночасно Клуб Європейського фехтування проводив майстер-клас, що дало змогу глядачам не лише побачити виступи спортсменів, але й випробувати себе в якості шаблістів.

Вперше зійшов на найвищий шабель п’єдесталу пошани нетішинець Володимир Данилюк, який раніше неодноразово ставав призером всеукраїнських і міжнародних змагань серед однолітків. А протистояли йому 44 юних мушкетери 1999 року народження і молодші. Володимир у групі виграв усі шість поєдинки, потім без проблем пройшов ще двох суперників, у чвертьфіналі здолав (15:13) Антона Лифаря з Черкас, далі – Андрія Голованова (15:12) з Миколаїва. Фінальну зустріч провів по чемпіонські, не залишивши ніяких шансів (15:8) Дмитру Шатайлу з Черкас. А готують здібного юнака до подальшого росту на міжнародному рівні тренери України Віталій Цисарук та Ольга Штурбабіна.

 _______________________________________________________________________________________

І етап «Дитячої ліги 2016» з фехтування на шаблях також прийняв Київ у спорткомплексі ЗС України. Серед дівчат 2003-2004 років народження перемогла нетішинка Софія Коваленко, Аріна Рязанова стала 5-ю, Катерина Савчук на 10 позиції.

У хлопчиків 2005-2006 років Дмитро Колобаєв виграв «срібло», поступившись у фіналі лише 1 ударом (11:12).

Від admin