13 лютого на ковзанці «Льодовий період» за сприяння Хмельницького обласного відділення НОК України відбулася церемонія «Свято Олімпійського прапора».

На підтримку 23 юним посланцям нашої країни в Ліллехаммері розпочалися шикування хокеїстів місцевої дитячої команди «Проскурів-Барс» та їх ровесників колективу «Патріот» (м. Вінниця)  з розгорнутими прапором Національного олімпійського комітету України та Державним прапором України із автографами уславлених Олімпійських  чемпіонів. Поруч розташувалися досвідчені гравці з вказаних міст, які напередодні брали участь у товариській зустрічі.

До них звернулися секретар міськради Михайло Кривак, голова Хмельницького обласного відділення НОК України Юрій Краснюк, начальник міського управління  молоді та спорту Сергій Ремез, голова обласної федерації хокею з шайбою Сергій Мандзій ,які окреслили вагомі досягнення українців на Олімпійських іграх, зростання інтересу до окремих видів спорту в регіоні, зокрема хокею. Присутні побажали вдалого виступу кожному українському олімпійцю на засніжених трасах та льодових аренах Норвегії.

Дворазовий учасник зимових Олімпійських ігор, майстер спорту міжнародного класу з бобслею Олександр Бортюк поділився своїми враженнями про перебування в Ліллехаммері у 1994 році та закликав молодь ставити перед собою високі цілі і досягати їх клопіткою працею.

Після спільного фотографування на згадку було проведено товариську зустріч між юними хокеїстами по закінченні якої кожен отримав сувенірну атрибутику.

Крім того, протягом минулих вихідних в Хмельницькому відбулися міські ат обласні змагання школярів з плавання, легкої атлетики, рукопашного бою, баскетболу, які засвідчили підтримку посланцям нашої країни на вказаному  престижному міжнародному форумі з зимових видів спорту.

Від admin