Представниця Хмельниччини Наталія Легонькова, якою опікується заслужений тренер України з легкої атлетики Володимир Ліщук (Полонський район) перемогла на міжнародному марафоні у Лос-Анджелесі (США).

Дистанцію 42 км. 195 м. вулицями міста вона подолала з особистим рекордом – 2 год. 30 хв. 41 сек. Найближчу переслідувачку з Ефіопії вона випередила на 1 хв. 43 сек. Попередній свій найкращий результат 2 год. 31 хв. 08 сек. Наталія показала на виграному марафоні у Дубліні (Ірландія) в жовтні минулого року.

У змаганнях чоловіків чільну четвірку склали кенійці. Найшвидшим з них був Велдон Кіруї (2 год. 13 хв. 07 хв.). Ігор Русс з Полонного району, що нині представляє Київ, фінішував шостим – 2 год. 16 хв. 42 сек.

Марафонська траса в Лос-Анджелесі складна, так як на ній чимало підйомів і спусків, які не сприяють високим результатам.

Лише Легонькова, яка перебувала в хорошому стані, спромоглася з числа призерів цих змагань як чоловіків так і жінок покращити власне досягнення. Наразі вона буде очікувати початку квітня, коли визначиться за найкращим часом цього року серед вітчизняних марафонок третя представниця України, що здобуде право виступити на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро. Дві спортсменки в цьому виді відібралися до Бразилії на чемпіонаті України ще в жовтні 2015 року. Якщо доля посміхнеться Наталії, то вона зробить усе, щоб встановити в Бразилії свій власний рекорд.

Віктор Флентін

Від admin