16-21 лютого в спортивному комплексі «Епіцентр» за підтримки члена виконкому НОК України Олександра Гереги на високому організаційному рівні проведено чемпіонат України  з боксу серед молоді. Цьому сприяла також завчасна підготовка з боку Міністерства молоді та спорту України, федерації боксу України та федерації боксу Хмельницької області.

На чемпіонаті було розіграно 10 комплектів нагород. Медалі отримали спортсмени з 15 областей та міста Києва, що свідчить про широку географію розвитку боксу в країні і наявність спортсменів високого рівня вказаної вікової категорії в багатьох регіонах держави.

За результатами змагань у медальному заліку перше місце посіла команда Хмельниччини, в доробку якої три золотих та одна бронзові нагороди. Команда Донецької області з шістьма медалями, серед яких одна золота, посіла друге місце, третіми фінішували полтавчани, в активі яких три нагороди.

Наразі тренери молодіжної збірної України за підсумками чемпіонату формують головний кістяк української команди, котра буде готуватись до подальших міжнародних турнірів в Латвії та Польщі, щоб у хороших фізичних кондиціях підійшли до чемпіонату Європи.

Переможці чемпіонату:

Вагова категорія 49 кг – Чулячеєв Олег, Житомирська обл.

Вагова категорія 52 кг – Литвищенко Миколай, Івано-Франківська обл.

Вагова категорія 56 кг – Стиценко Майк, Одеська обл.

Вагова категорія 60 кг – Петросян Зоравор, Полтавська обл.

Вагова категорія 64 кг – Гула Павло, Хмельницька обл.

Вагова категорія 69 кг – Костенко Костянтин, Вінницька обл.

Вагова категорія 75 кг – Рибалко Дмитро, Донецька обл.

Вагова категорія 81 кг – Карцан Аркадій, Хмельницька обл.

Вагова категорія 91 кг – Галаган Дмитро, Харківська обл.

Вагова категорія 91+ кг – Гаврилюк В’ячеслав, Хмельницька обл.

Нагородження переможців та призерів чемпіонату здійснювали керівники відділень НОК України Юрій Краснюк (Хмельницького) та Мирослав Карабін (Івано-Франківського).

Від admin