2016.03.02_Нижник МиколаВ Сумах завершився чемпіонат України в приміщенні (дорослі, молодь), в якому взяли участь 487 спортсменів з усіх регіонів країни та окремі провідні атлети з Білорусі, Грузії, Туреччини.

Головними підсумками змагань стало те, що двоє українських багатоборців  – Аліна  Фьодорова з Київщини та запорожець Олексій Касьянов відібралися на чемпіонат світу у приміщенні, який 17-20 березня прийматиме Портленд (США).

Також варто відзначити рекорди: Туреччини – Шеріфа Османоглу та молодіжний України -Миколи Нижника.

Обоє життєво пов’язані з Хмельниччиною.

Так, Шеріф (відомий раніше під прізвищем Ель- Шеріф, що народився і виступав за Україну та Кам’янець-Подільський  національний університет зокрема, навчаючись в ньому, три роки тому назад емігрував до Туреччини і змінив громадянство. Зараз готується до Олімпійських ігор, щоб представляти цю країну в Ріо-де-Жанейро.

Він показав найкращий результат змагань у потрійному стрибку – 16 м. 61 см.

Ще одним героєм чемпіонату став Микола Нижник, що розпочинав займатись легкою атлетикою у Старокостянтинівській ДЮСШ в групі заслуженого тренер України Володимира Гоняка, згодом перебрався на навчання до столиці,а нині входить до числа кращих стаєрів країни. В Сумах цей 20-річний спортсмен з рекордом України серед молоді в бігу на 3000м. (8 хв. 01,05 сек.) здобув чемпіонські звання як серед молоді, так і серед  дорослих. Він націлений в поточному році перевершити олімпійський норматив в бігу на 5000 метрів, здійснення чого бажають йому і земляки.

Що ж до безпосередніх представників Хмельниччини, то в черговий раз Олександр  Корчмід (Київська/Хмельницька області), пробився до числа призерів: стрибок з жердинкою на висоту 5 м. 20 см. приніс йому срібло серед  чоловіків.

Віталій Капітанець з Камянець-Подільського національного університету спочатку здобув бронзу в бігу на 3000 м. серед молоді з результатом  8хв. 38,17 сек., а потім показав на тій же дистанції, але вже з перешкодами, час 9хв.19,63 сек., який забезпечив залікове – 11 місце серед чоловіків.

Третій наш учасник – Ігор Ярошенко зі Старої Синяви, на жаль, виступив в бігу на 3000 м. погано.

Зате порадувала наша землячка з Полонського району Олена  Сідорська, яка подолала 1500 м. з другим результатом (4 хв. 19,53 сек.) серед жінок, поступившись переможниці лише 0,5 сек. Олена зараз представляє Донецьку область, а розпочинала в групі заслуженого тренера Володимира Ліщука в Полонному.

Володимир Іванович ціле направлено  готує своїх вихованців до літнього сезону, то ж поздку в Суми не планували.

2016.03.02_Нижник Микола

На фото: Микола Нижник – чемпіон України в бігу на 3000 м.

Віктор Флентін

Від admin