2016.05.04_Старти легкоатлетів-Анастасія КолотійМіжнародна матчева зустріч серед збірних юнацьких команд України, Білорусії і Туреччини у Луцьку завершилася перемогою наших спортсменів.

Загалом українські легкоатлети здобули першість в 12-ти індивідуальних дисциплінах з 20-ти. В кожному виді програми до командного заліку зараховувались результати двох учасників від країни. Так як в Туреччині деякі дисципліни лише на стадії розвитку і там ще немає достатньо сильних атлетів, тому у деяких видів вона представлена лише одним спортсменом.

Тож остаточно команди розмістились наступним чином: 1.Україна – 190 очок; 2. Білорусь – 149 очок; Туреччина – 86 очок.

Найбільша увага подільських уболівальників була прикута до сектору для стрибків у довжину. Анастасія Колотій з Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді з першої спроби захопила лідерство і виграла змагання серед дівчат з результатом – 5 м 86 см.

На таких турнірах юні спортсмени не лише отримують досвід боротьби з суперниками з інших країн, але й знайомляться з організацією міжнародних змагань, проходять процедуру від реєстрації до виходу на старт.

Для нашої Анастасії цей перший старт літнього сезону став одним з етапів її підготовки до чемпіонату Європи U-18, який відбудеться в липні у Тбілісі.

Від admin