%d0%b7%d0%bd%d1%96%d0%bc%d0%be%d0%ba-%d0%b5%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b0-2016-11-07-%d0%b2-16-46-597-8 квітня 2016 року в Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва

спільно з першим заступником Хмельницького обласного відділення НОК України Віктором Флентіним,  заступником  директора Хмельницького обласного центру фізичного виховання молоді Анатолієм Бурчаком, психологом Хмельницького міського центру соціальної допомоги сім’ї, дітей та молоді Світланою Шевчук, лікарем-гінекологом Марією Горою,  Головою Хмельницького Товариства Червоного Хреста України Ольгою Василюк, легендарним спортсменом – велосипедистом Анатолієм Стародубом, провели для студентів Хмельницького торговельно-економічного коледжу (07 квітня), учням Хмельницького ліцею №17 та НВК №10 (08 квітня) «Семінари про здоровий спосіб життя» у рамках проекту #Olympiclab.

В ці дні в бібліотеці панувала атмосфера здорового духу, чудового настрою та щирої дружби, яку найкраще характеризують гасла: «Молодь має право бути здоровою!», «Молодь хоче бути здоровою!», «Молодь вміє бути здоровою!» «Молодь потрібна нашій нації здоровою!»

Ніщо не може зрівнятися зі здоров’ям: ні багатство, ні соціальний статус в суспільстві, ні слава. Це справжня коштовність, подарована нам природою і людина повинна берегти здоров’я змолоду, бо саме здорова людина формує сильну націю. Тому актуальною є робота обласної бібліотеки для юнацтва спільно з Хмельницьким обласним відділенням НО України по наданню учням інформації та необхідних знань про здоровий спосіб життя, з загально-медичної просвіти, валеології. В арсеналі бібліотечних заходів медичні діалоги, уроки здоров’я, бесіди-консультації, уроки валеології, які дають можливість обговорювати з нашими читачами найгостріші питання і проблеми, що турбують молодь.

Учасники «Семінару» обговорювали питання соціалізації молоді, профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі , збереження репродуктивного здоров’я молоді, значення фізичної культури і спорту у формуванні здорового способу життя. Читачі бібліотеки активно спілкувалися з гостями. Було багато запитань про можливості відвідувати спортивні заклади нашого міста, про життя і спортивні досягнення спортсменів – хмельничан, про роботу центру соціальних служб міста, волонтерський рух Хмельницького Товариства Червоного Хреста України. Обговорювались найгостріші проблеми збереження здоров’я молодого покоління та можливості наповнити їхнє життя новими яскравими фарбами без шкідливих звичок. До уваги учнів представлена книжкова виставка з новинками друкованих видань, присвячених здоровому способу життя, фізичній культурі та спорту.2478 2479 2480 2481

Від admin