DSC_0129З нагоди Всесвітнього дня здоров’я та Міжнародного дня спорту з метою популяризації та інформування про переваги здорового способу життя, профілактики шкідливих звичок серед дітей та молоді, розвитку ідеї ведення ранкових розминок, зміцнення власного здоров’я, виховання почуття дружби, взаємовиручки, само організованості Хмельницьким міським Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було ініційовано проведення акції  «Активність молоді – шлях до довголіття».

До цього масового спортивно-видовищного заходу долучились члени Хмельницького обласного відділення НОК України: Олімпійський чемпіон Сергій Нагорний, начальник управляння молоді та спорту міськвиконкому Сергій Ремез, члени відділення Віктор Флентін та Віталій Шкарпета.

07 квітня у проведенні акції взяли участь учні загальноосвітніх шкіл, студенти професійно-технічних та вищих навчальних закладів, вихованці хореографічного ансамблю «Спалах», дитячої юнацької спортивної школи №3, Федерація регбі Хмельницької області, Хмельницької Федерації бойового гопака (всього 16 колективів).

Різнокольорові костюми, ритмічні мелодії, посмішки на обличчях та енергія і завзяття виконавців створили атмосферу свята.

В рамках проведення акції кожен із навчальних закладів презентував своє бачення Руханки. Руханка або ж зарядка – традиційних всеукраїнський спортивний захід, новий популярний напрямок у сфері індивідуальних і масових розминок м’язів та суглобів, які об’єднують комплекс різних фізичних вправ, при цьому не перенавантажуючи організм, дозволяючи поступово удосконалювати стан здоров’я, не наносячи шкоди. Руханка – це комплекс фізичних впав ,які може виконувати кожен, незалежно від віку та стану здоров’я.

То ж за цікавим дійством, що відбулося на майданчику перед кінотеатром Шевченка, мав змогу не лише спостерігати, але й взяти участь кожен з бажаючих, що прогулювався в цей час центром міста.

Усі учасники (всього 600 осіб) отримали заряд бадьорості та чудового настрою, найбільш активні з них були відзначені подяками Центру.

DSC_0092 DSC_0087 DSC_0074 DSC_0058 DSC_0037 DSC_0033 DSC_0193 DSC_0186 DSC_0155 DSC_0144 DSC_0129 DSC_0116 DSC_0107

Від admin