img_5699Відділення НОК в Хмельницькій області спільно з обласною організацією ветеранів спорту провели відкритий обласний турнір з плавання, присвячений пам’яті Агошкова Анатолія Дмитровича.

Цьогоріч в змаганнях взяли участь 52 чоловіків та жінок віком від 30 років і старші, котрі регулярно задіяні в оздоровчій руховій активності, а деякі з них перебувають у хорошій фізичній формі, які дозволяє займати високі місця на всеукраїнських та міжнародних чемпіонатах і турнірах, і не лише з плавання.

Під час урочистого відкриття заходу з привітанням до присутніх спортсменів та вболівальників звернувся Віктор Барбалюк, який перебуваючи на посаді директора ДЮСШ №3, що нині має назву ОЦФВУМ, доклав максимум зусиль та енергії з Анатолієм Агошковим, щоб у 1971 році ввести в дію басейн, в якому і відбувся чемпіонат.

У запливах стартувало понад 10 майстрів спорту з різних видів, призери міжнародних та всеукраїнських турнірів. А долали вони спринтерську 50-метрову дистанцію будь-яким з 4-х класичних способів плавання на вибір. Учасники високого рівня змагалися також в комплексному плаванні на 100 м та у змішаній естафеті комплексом 4х25 м.

Незважаючи на вік, всі учасники демонстрували жагу до перемоги. Іноді призерів на фініші розділяли долі секунди. В естафеті в одній з команд сімейним дуетом виступили батько й син Олег та Сергій Правицькі.

Плавати і вболівати прийшло ще кілька родин. Найбільшої підтримки у вигляді схвальних вигуків та оплесків як під час запливів, так і в ході нагородження отримали найдосвідченіші Володимир Балабанюк (78 років) та Людмила Моторигіна (77 років).

Серед переможців можна було побачити і спортивних функціонерів, в.ч. в.о. начальника управління молоді та спорту Хмельницької ОДА Сергія Заяц та першого заступника відділення НОК в області Віктора Флентіна.

Всі призери чемпіонату нагороджені дипломами та медалями відповідних ступенів, а найстарші – кубками і подарунками.

img_5715 img_5714 img_5713 img_5699 img_5696 img_5690

dscn2891 dscn2894 img_5721 img_5723

Від admin