Після тривалої перерви (чемпіонат світу завершився в липні) розпочали новий цикл 2017-2018 р.р. офіційних змагань етапами Кубку світу фехтувальники. Українські чоловіки-шпажисти у швейцарському Берні зуміли завоювати три індивідуальні нагороди (Богдан Нікішин – срібну, Ігор Рейзлін та Володимир Станкевич – бронзові).

В Орлеані (Франція) змагалися жінки- шаблістки. Там вперше в цьому році після травми в складі збірної виступила срібний призер Олімпіади-2016 нетішинка Аліна Комащук, яка в індивідуальному турнірі показала найкращий результат серед українок. Спочатку Аліна виграла 5-ть поєдинків з 6-ти в груповому раунді. В 1/32 фіналу обіграла (15:10) росіянку Корміліцину,а потім вперше на міжнародному рівні у напруженій боротьбі виграла (15:14)  бій у співвітчизниці-діючої чемпіонки світу 2017 року Ольги Харлан з Миколава. На жаль, в наступній стадії турніру Аліна програла (10:15) Бянко Паски з Італії і завершилися свій виступ на 13-й позиції. Ця ж італійка напередодні в 1/32 зуміла перемогти ще одну нетішинку Ольгу Жовнір, яка у підсумку стала 54-ою, а Харлан – 18 –ою серед 180 учасниць.

В командних змаганнях збірна в складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Діани Залевської та Олени Прокуди зайняла 5 місце.В 1/8 фіналу українки не мали проблем (45:27) з командою Гонконгу, а в слідуючому турі з мінімальним розривом (44:45) програли майбутнім переможцям етапу – росіянкам.В боротьбі за 5-8 місця наші дівчата до свого активу занесли перемоги над Угорщиною (45:40), а потім з таким же рахунком виграли у США.

Вдало виступає і жіноча кадетська збірна зі шпаги,  до складу якої входять хмельничанки Дар’я Садова та Эва Мазур.

На етапах Кубку кадетського циклу наші дівчата в команді тричі піднімались на п’єдестал серед  66 збірних світу:

2 місце – Женева (Швейцарія),

3 місце – Зренянін (Сербія),

3 місце – Клагенфурт (Австрія).

В індивідуальних турнірах найвищі позиції хмельничанки вибороли в Женеві: Єва- 8, Дар’я-14 з поміж понад 200 суперниць.

Готував дівчат безпосередньо до боїв за кордоном головний тренер збірної команди України серед  кадеток хмельничанин Юрій Мазур.

Від admin