За ініціативи обласного відділення НОК України та центру фізичного виховання учнівської молоді (ОЦФВУМ), при підтримці спонсорів і партнерів у Хмельницькому відбулась непересічна подія – перший «Ярмарок спорту».

Цей захід під девізом «Будь сильним – умій себе захистити» тривав протягом двох днів на території ОЦФВУМ, де кожен відвідувач мав змогу ознайомитись з тими видами спорту, які культивуються в спортивних школах, клубах, центрах міста, взяти участь в майстер-класах, конкурсах, вікторинах, безпосередньо поспілкуватись з уславленими спортсменами.

Урочисте відкриття розпочалось на майданчику біля центрального входу до спортивного комплексу. З вітальними словами до присутніх зверталися: начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації, Олімпійська чемпіонка з вільної боротьби Ірині Мерлені, голова Хмельницького обласного відділення НОК України Юрій Краснюк, заступник голови обласної ради Ігор Хитрук, начальник управління молоді та спорту Хмельницької міської ради, семиразовий чемпіон світу з веслування на каное Валерій Вешко директор ОЦФВУМ, заступник голови відділення НОК України Анатолій Федосєєв, директор Ярмарку Юрій Осович, чемпіон Європи, призер чемпіонату світу з вільної боротьби Павло Олійник, призерка юніорського чемпіонату світу, переможниця Європейського юнацького олімпійського фестивалю з легкої атлетики Марина Бех.

Після показових виступів львівського богатиря Олега Скавиша («Тягнизуба») із силовими номерами по переміщенню автомобілів, мажореток, Ірині Мерлені запросила учасників дійства у приміщення центру, де в легкоатлетичному манежі у 45 боксах федерації, спортклуби, спортивні школи демонстрували фото, відео – матеріали, інвентар, одяг, спортивні трофеї тощо, те, що привертали увагу відвідувачів. А поруч, на боксерському ринзі, татамі, відведених місцях для стрільби з лука, кульової стрільби, більярду, настільного тенісу, футболу, свою майстерність показували кращі представники з олімпійських, неолімпійських, спортивно-технічних видів, брейкдансу.

Також відбулися конкурси та змагання з футболу, важкої атлетики, стрільби серед бажаючих, які захотіли випробувати свої сили в цих дисциплінах.

Від мережі магазинів «Веломан» дітям військових – учасників АТО на Донбасі, було вручено подарунки – велосипеди. Деякі приватні спортивні клуби надали безкоштовні абонементи дітям із соціально-незахищених верств населення.

Серед відвідувачів волонтери безкоштовно розповсюджували «Довідник спорту», до якого внесено інформацію стосовно 70 спортивних федерацій, шкіл, клубів, секцій, гуртків та товариств міста Хмельницького.

Наймолодші учасники дійства – дошкільнята, після спортивних активностей, мали змогу поласувати оригінальним тортом з логотипом ярмарки від фірми «Насолода».

«Ярмарок спорту» полегшили вибір виду спорту молоді, який їм припав до душі. Десятки школярів записувались в спортивні групи під час спілкування з тренерами безпосередньо біля боксів.

Усього понад 5 тисяч хмельничан та гостей міста стали учасниками такого заходу.

Від admin