За ініціативи обласних відділень Міжнародної асоціації ветеранів фізичної культури та спорту і Національного олімпійського комітету України при підтримці облдержадміністрації та обласної ради організації ветеранів України та Хмельниччині проведено пробіг, присвячений 70-й річниці визволення України від фашистських загарбників.

З 21 по 24 жовтня організатори заходу на чолі групи факелоносців естафети олімпійського вогню 1980 року, ветеранів військової служби та спорту, дітей війни щоденно вирушали автотранспортом з Хмельницького за попередньо визначеним маршрутом та населеними пунктами, де за погодженням з місцевими органами влади здійснили пробіги спільно з місцевими жителями центральними вулицями і майданами, поклали вінки і квіти до меморіалів, пам’ятників і обелісків воїнам та жертвам Великої Вітчизняної війни.

З метою увіковічення пам’яті та вшанування полеглих за незалежність України, як у тій війні, так і в цьогорічних трагічних подіях, спільно з очільниками міст, селищ та районів проведено мітинги в містах Дунаївці, Волочиськ, Деражня, Кам’янець-Подільський, Красилів, смт. Ярмолинці, Летичів, Антоніни, зустрічі зі школярами та педагогічними колективами сіл Шатава, Маначин, Війтівці інших населених пунктів у 8 районах.

Завершився захід 25 жовтня пробігом факелоносців, студентів та курсантів Національної академії Державної прикордонної служби України центральною вулицею міста Хмельницького до «Вічного вогню».

Всі учасники дійства отримали сертифікати, виготовлені до знаменної дати організаторам пробігу.

Від admin