Відділенням Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області з метою популяризації та пропаганди здорового способу життя серед студентської та учнівської молоді, залучення всіх верст населення до занять зимовими видами спорту протягом двох днів  у Кам’янці-Подільському проведено традиційне спортивно-видовищне свято – «Зимові забави»

Безпосереднім ініціатором  і головним організаторами забав став член виконкому відділення НОК України в Хмельницькій області, завідувач  кафедри легкої атлетики з методикою викладання Кам’янець-Подільського національного університету Леонід Гурман .

Спортивна складова заходу розпочалася  12 лютого лижними перегонами на дистанцію 3 км.

До програми свята, урочисте відкриття якого відбулося наступного дня на льодовій ковзанці  «Гала-готелю» , увійшли  різноманітні естафети, сімейні та дитячі розваги (зимовий спринт, спритний хокеїст, снайпер, командний буксир, біг в обручі, командний спринт, лижна естафета, «кам’янецький» бобслей),  танці на кризі, конкурси : «Голос «Гала-готелю», «юний хокеїст», «змія на кризі», катання на  санчатах. Приймаючи участь в них, всі присутні пізнавали на практиці зимові види спорту, коментарі про яких вели викладачі кафедри університету.

Особливістю цьогорічного свята стало перебування на ньому почесного гостя – Олександра  Бортюка, українського бобслеїста, майстра спорту міжнародного класу, учасника  двох зимових Олімпійських ігор (1992 та 1994 р.р.), котрий прибув на це дійство з групою студентів Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії .

Поділившись власним досвідом сходження  від початківця до міжнародного рівня, символічно передав олімпійську естафету школярам шляхом передачі з рук в руки запаленого ним смолоскипа. Незважаючи на холодну зимову погоду на щорічних «Зимових забавах» було дуже весело, цікаво й захопливо.

Найактивніші лижники і ковзанярі отримали призи, сувеніри з олімпійською символікою та солодощі від спонсорів, а також мали змогу зіграти в боулінг. Усіх присутніх пригощали гарячим чаєм та  кашею з вогнища. Завершились зимові забави «Дискотекою на кризі». Веселі, спортивні та бадьорі учасники конкурсів заряджали енергією всіх присутніх. Тож четверті «Зимові забави»  пройшли на славу! З нетерпінням чекатимемо наступних.

Від admin