В  Сумах 10-12 лютого проведено чемпіонат України-2021 з легкої атлетики серед дорослих та молоді у приміщенні, за підсумками якого визначилась  основна група вітчизняних спортсменів, що виконала всі умови входження до національної команди для участі в чемпіонаті Європи у приміщенні (5-7 березня, Торунь, Польща).

Серед 475 спортсменів з усіх регіонів нашої держави, окремих представників з Туреччини, Вірменії та Киргизстану, в змаганнях взяли участь три члени збірної команди Хмельниччини, двоє з яких покращили власні рекорди, що дало змогу всім повернутися додому з нагородами.

Хмельничанка Марина Бех-Романчук прогнозовано і впевнено виграла змагання в стрибках у довжину серед жінок  з найкращим власним результатом сезону, стрибнувши на 6,70 м. Проте своїм виступом вона залишилася не зовсім задоволена, так як ще не відпрацювала належним чином швидкий розбіг. Тепер готуватиметься до чемпіонату Європи в Торуні і намагатиметься там реалізуватися сповна.

Лідер серед вітчизняних стаєрів-юніорів 18-річний кам’янчанин Андрій Атаманюк у бігу на 3000м покращив власний рекорд одразу на 14 секунд і довів його до 8хв25,46сек, виконавши норматив кандидата в майстри спорту. Цей результат дозволив йому посісти загальне 5 місце серед чоловіків і друге серед молоді. Під наглядом досвідченого заслуженого тренера України Василя Ліщука здібний і вмотивований Андрій впритул наблизився до здобуття ліцензії на юніорський чемпіонат Європи(16-19 липня, Таллінн, Естонія).

А 21-річний хмельничанин Владислав Мартинюк також здобув медаль з особистим рекордом в бігу на 1500м (3хв59,94сек), зайнявши загальне 9-е місце серед чоловіків і 3-е у віковій категорії молодь.

Під час чемпіонату відзначились ще декілька наших земляків, котрі сформувались як легкоатлети на Хмельниччині, а наразі виступають за інші регіони. Так, першість у бігу на 1500м (3хв48,01сек) серед чоловіків виборов для Київської області майстер спорту міжнародного класу Олег Каяфа з Красилівщини (перший тренер Володимир Ліщук).

Бронзову нагороду для Дніпропетровщини в потрійному стрибку (13,29м) здобула випускниця Хмельницького обласного центру фізичного виховання Анастасія Колотій.

Вихованка Нетішинської КДЮСШ Вікторія Ткачук, котра спеціалізується в бігу на 400м з бар’єрами, посіла 4 місце на 400-метрівці (53,52сек), допомогла команді Донецької області ,яку наразі представляє, стати чемпіонками в естафеті 4х400м, а головне-пробилася до естафетної національної команди на чемпіонат в Торуні.

Чемпіонське звання серед молоді в бігу на 3000м з перешкодами (9хв04,03сек) отримав вихованець Полонської ДЮСШ Василь Сабуняк, котрий наразі підвищує свою майстерність у столиці.

Студент Кам’янець –Подільського національного університету Олег Миронюк з результатом 1хв49,20сек без проблем виграв фінальний забіг на 800м,що лише 0,2сек поступається нормативу на європейську першість у приміщенні. Проте і він виступає за іншу область-Чернівецьку, де почав сходження до спорту вищих досягнень.

На чемпіонаті до числа найкращих  також увійшли іногородні спортсмени ,котрі у 2018-2019 роках перебували на навчально-тренувальних зборах у Хмельницькому :Андрій Проценко (1-стрибки у висоту- 2,28м) з Херсонщини, Аліна Шух (2-п’ятиборство-4412очок) з Київщини,Ірина Геращенко (3-стрибки у висоту- 1,94м) з Києва.

Від admin